Pomidorinė ryžių sriuba su kepta malta kiauliena
Kai už lango lengvas šaltukas, nieko nėra geriau, kaip karštas dubuo pomidorinės ryžių sriubos su kepta malta kiauliena. Šis receptas idealiai tinka toms dienoms, kai norisi kažko šilto ir jaukaus. Ryžiai puikiai dera su pomidorų rūgštele, o kepta malta kiauliena ir prieskoniai suteikia sriubai sotumo ir turtingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Sriubai virti)
- Keptuvė (Maltai kiaulienai kepti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir česnakui pjaustyti)
- Šaukštas (Maišyti sriubai)
Ingredientai
- 200 g Ryžiai
- 300 g Malta kiauliena - Kepti atskirai
- 1 vnt Svogūnas - Pjaustytas
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 3 skiltelės Česnakai - Smulkinti
- 500 ml Trinti pomidorai
- Druska - Pagal skonį
- Prieskoninės žolelės - Pagal skonį
- Čili pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Užvirkite puode vandenį ir suberkite ryžius. Virkite, kol ryžiai bus beveik išvirę.
- Kol ryžiai verda, keptuvėje pakepinkite maltą kiaulieną su smulkintais svogūnais, tarkuotomis morkomis ir česnaku. Pridėkite druskos, prieskonių ir čili pipirų pagal skonį.
- Baigiant virti ryžius, supilkite trintus pomidorus į puodą ir dar truputį pavirkite.
- Supilkite keptą maltą kiaulieną į sriubą ir dar truputį pakaitinkite. Patiekite karštą su šviežiai keptu batonu ir česnakiniu sviestu.
Pabaigai…
Šią sriubą galite pritaikyti pagal savo skonį, keisdami prieskonius ar pridėdami kitų daržovių, pvz., paprikų ar salierų. Patiekalą galima papildyti tarkuotu sūriu arba grietine.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 40mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 15mg