![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/pomidoru-padazas-su-cesnakais-ir-zolelemis-pomidoru-padazas-500x500.jpg)
Pomidorų padažas su česnakais ir žolelėmis
Grįžus iš atostogų pas mane kaip ir pas daugelį – nemažai sunokusių pomidorų. Bus skanaus padažo! Šiam padažui mane įkvėpė Neringos virtuvės džiazas. Neringos svetinguose namuose Estijoje ragavau ne tik labai skanių traškių saldžiarūgščių agurkėlių, kurių jau ir aš pasigaminau, bet ir puikaus pomidorų padažo. Aš gaminau šiek tiek kitaip nei Neringa, bet principas – lygiai tas pats.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Blanširavimui ir padažo virimui)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Kepimo keptuvė (Svogūnų ir česnakų kepimui)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Stiklainiai (Padažui išpilstyti)
- Švarus rankšluostis (Stiklainių uždengimui)
Ingredientai
Padažo ingredientai
- 3 kg Pomidorai - Blanširuoti
- 1 kg Svogūnai - Supjaustyti
- 1.5 galvų Česnakai - Supjaustyti
- 2 saujos Žolelės - Gelsvė, peletrūnas, petražolės, sukapotos
- 300 ml Cukrus
- 5 v.š. Druska
- 1 v.š. Maltų pipirų
- 50 ml Trešnių acto - 7 %
- 50 ml Acto - 7 %
Gaminimo eiga
- Pomidorus blanširuokite ir sudėkite į didelį puodą.
- Svogūnus ir česnakus supjaustykite, žoleles sukapokite. Apkepkite aliejuje keptuvėje ir sudėkite į puodą su pomidorais.
- Į puodą įpilkite cukrų, druską, maltus pipirus ir virkite ant lėtos kaitros apie 45 minutes.
- Įpilkite trešnių ir 7 % acto, virkite dar 10 minučių.
- Paruoštą padažą supilstykite į iškaitintus stiklainius ir apklostykite švariu rankšluosčiu, kol visiškai atvės.
Pabaigai…
Džiovintos rudosios voveraitės netrukus iškeliaus ir bus lauktuvės mano mylimoms draugėms ir Mamai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 55gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 40mg