Pomidorų sriuba su grietine

Pomidorų sriuba su grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši sriuba yra puikus pasirinkimas norint greitai ir lengvai paruošti skanų patiekalą. Ji pagaminta iš šviežių pomidorų, aromatinių žolelių ir šlakelio grietinės, kuri suteikia sriubai kreminės konsistencijos. Idealiai tinka šaltam žiemos vakarui arba lengvai pietų pertraukai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio, kad tilptų visi ingredientai)
  • Blenderis (Sriubai sutrinti iki vientisos masės)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 kg kg Pomidorai - Švieži, pjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Morka - Smulkiai tarkuota
  • 1 vnt Salierų kotas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 litras Vištienos sultinys - Gali būti pakeistas daržovių sultiniu
  • 100 ml Grietinė - Papuošimui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Šviežios žolelės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų puode ir kepkite svogūną, česnaką bei salierą, kol suminkštės.
  • Pridėkite morką ir pomidorus, gerai išmaišykite.
  • Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių.
  • Naudodami blenderį, sutrinkite sriubą iki vientisos masės.
  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite su šlakeliu grietinės ir šviežiomis žolelėmis.

Pabaigai…

Sriubą galima pagardinti tarkuotu sūriu arba krutonais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 15mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Greiti receptai, Grietinė, Pomidorų sriuba, Sveika mityba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating