Pomidorų užkandis su majonezu ir parmezanu
Kai prasideda pomidorų sezonas, šį užkandį valgau rytą vakarą. Tai labai paprastas, bet skanus receptas, kurį atradau iš draugų ir kuris dabar yra vienas iš mano mėgstamiausių. Pomidorai, majonezas, česnakai ir parmezanas – idealus derinys, kurį tikrai verta išbandyti!
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lenta (Pomidorams supjaustyti)
- Peilis (Aštrus, skirtas pomidorams pjaustyti)
- Trintuvė (Sūriui ir česnakui tarkuoti)
Ingredientai
- 1 vnt Pomidoras - Didelis
- Pagal skonį Majonezas
- 1 skiltelė Česnakas - Tarkuotas
- Pagal skonį Parmezanas - Tarkuotas
- Pagal skonį Bazilikai - Švieži lapeliai, puošti
- Pagal skonį Malti pipirai - Juodieji pipirai
Gaminimo eiga
- Pjaustykite pomidorą riekėmis.
- Ant kiekvienos riekės užtepkite majonezo.
- Pagardinkite maltu česnaku ir pipirais.
- Užtarkuokite parmezano sūrio ant kiekvienos pomidoro riekės.
- Puoškite šviežiais baziliko lapeliais ir patiekite.
Pabaigai…
Šį užkandį galite pritaikyti pagal savo skonį – jei norite, naudokite kitokį sūrį arba įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, kad užkandis būtų gaivesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 180kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 25mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 15mg