Pupelių ir daržovių sriuba su mėsos kamuoliukais
Kai sergi, pats geriausias vaistas yra sriuba! Ši pupelių ir daržovių sriuba su mėsos kamuoliukais yra puikus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko šilto ir gardaus. Patiekalas paruoštas iš šviežių daržovių, mėsos ir baltų pupelių, todėl yra ne tik skanus, bet ir maistingas.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Sriubai virti)
- Keptuvė (Daržovėms pakepinti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Sriuba
- 1 vnt Morka - Sutarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 0.5 vnt Raudonoji paprika - Susmulkinta
- 2 vnt Česnako skiltelės - Susmulkintos
- 2 stiebai Salieras - Susmulkintas
- 2 v.š. Augalinis aliejus - Daržovėms pakepinti
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 skardinė Baltosios pupelės - Konservuotos
- 2 vnt Lauro lapai
- 2 vnt Sultinio kubeliai
- 1 v.š. Druska - Pagal skonį
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Pagal skonį
Mėsos kamuoliukai
- 300 g Kiaulienos ir jautienos faršas - Prieskoniai ir pipirai
- 1 v.š. Kapoti krapai
- 2 v.š. Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, papriką, česnaką ir salierą. Viską pakepkite puode su šlakeliu aliejaus.
- Įpilkite vandens, kai užvirs, įmeskite lauro lapus, sultinio kubelius ir įvairių pipirų žirnelius.
- Pagardinkite faršą prieskoniais ir pipirais, padarykite mėsos kamuoliukus. Įdėkite juos į puodą.
- Po 10 minučių į puodą keliauja kubeliais pjaustytos bulvės.
- Kai bulvės suminkštėja, sudėkite konservuotas baltąsias pupeles. Dar 5 minutės ir sriuba išvirta.
- Išjunkite ugnį ir sudėkite kapotus krapus bei šiek tiek grietinės.
Pabaigai…
Ši sriuba yra puikus pasirinkimas žiemos vakarienei arba kai norisi kažko šilto ir skanaus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 900mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg