Pupelių sriuba su šonine ir mėsos kukuliais

Pupelių sriuba su šonine ir mėsos kukuliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien sugalvojau pietums išsivirti pupelių sriubytes. Turėjau šoninės, užstačiau virti, bus sultinys skanus sriubai, ir mėsyte gerai, tiek šalta pasipjaustyti, tiek karšta skanu. Taigi išviriau šoninę, dėjau česnako, druskos, lauro lapelių, pipirų visokių rūšių. Išvirus mėsytei, ją ištraukiu, dedam smulkiai pjaustytų bulvių, morkyčių, paprikos, krapų įpjaustau, turėjau gal 150 gr faršo, tai padariau kukuliukus nedidelius, sudedam ir paverdam kol suminkštėja daržovės. Prieš pabaigą sudėjau konservuotas baltas pupeles ir dar truputelį paviriau. Kadangi man pasirodė šiek tiek skistoka sriubytė, tai įdėjau dar kelis šaukštus miežinių kruopų. Gavosi super. O kol virė sriuba, ant greičio desertas – kukurūzų dribsnių sausainiai su džiovintomis spanguolėmis, moliūgų sėklomis ir kondensuotu pienu. Greita, paprasta ir skanu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Sriuba
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, sriubai virti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Samtis (Sriubai semti)

Ingredientai
  

Sriubos pagrindas

  • 200 g Šoninė
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 2 vnt Lauro lapai
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai - Įvairių rūšių

Daržovės

  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta kubeliais
  • 1 šaukštas Krapai - Smulkinti

Mėsos kukuliai

  • 150 g Faršas - Padarytos mažos kukuliukai
  • 1 skardinė Konservuotos baltos pupelės
  • 3 šaukštai Miežinės kruopos

Gaminimo eiga
 

  • Šoninę dėti į puodą, užpilti vandeniu ir užvirti. Įdėti česnaką, druską, lauro lapus ir pipirus. Virti, kol mėsa bus minkšta.
  • Išvirus šoninei, ją ištraukti iš sultinio. Į sultinį dėti bulves, morkas, papriką ir krapus. Virti, kol daržovės suminkštės.
  • Faršą formuoti į mažus kukuliukus ir dėti į sriubą. Virti, kol kukuliai bus išvirę.
  • Prieš pabaigą dėti konservuotas pupeles ir miežines kruopas. Virti dar kelias minutes, kol kruopos išvirs.
  • Patiekti karštą. Skanaus!

Pabaigai…

Jei sriuba pasirodys per skystą, galima įdėti daugiau kruopų ar kitų tirštiklių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Mėsos kukuliai, Pupelių sriuba, Receptai su nuotraukomis, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai