
Purus ir Pigus Persikų Pyragas su Šokoladu ir Riešutais
Šis pyragas yra puikus, kai norisi kažko skanaus, bet nesinori naudoti kremų. Jis yra purus ir pigus, o vietoj obuolių naudojami konservuoti persikai, kurie suteikia saldumo ir sultingumo. Viršus pabarstytas šokolado ir riešutų mišiniu, kuris suteikia ypatingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai plakti)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Silikoninė mentele (Tešlai perkelti į kepimo formą)
- Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
Ingredientai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 100 g Cukrus
- 100 ml Augalinis aliejus
- 100 ml Pienas
- 250 g Miltai
- 1.5 a.š. Kepimo milteliai
- 2 vnt Konservuoti persikai (puselės) - Supjaustyti gabaliukais
- pagal skonį Šokolado ir riešutų mišinys - Viršui pabarstyti
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakti su cukrumi. Galima įdėti vanilės ekstrakto pagal skonį.
- Supilti aliejų ir pieną, gerai išmaišyti.
- Palaipsniui dėti miltus ir kepimo miltelius, maišyti iki vienalytės masės.
- Sukrėsti tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Viršų uždėti persikų gabaliukus ir pabarstyti šokolado ir riešutų mišiniu.
- Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių arba kol pyragas gražiai parus.
- Išėmus iš orkaitės, palikti atvėsti prieš pjaustant.
Pabaigai…
Vietoj konservuotų persikų galima naudoti šviežius vaisius arba kitus konservuotus vaisius pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg