Purus ir Pigus Persikų Pyragas su Šokoladu ir Riešutais

Purus ir Pigus Persikų Pyragas su Šokoladu ir Riešutais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis pyragas yra puikus, kai norisi kažko skanaus, bet nesinori naudoti kremų. Jis yra purus ir pigus, o vietoj obuolių naudojami konservuoti persikai, kurie suteikia saldumo ir sultingumo. Viršus pabarstytas šokolado ir riešutų mišiniu, kuris suteikia ypatingo skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai plakti)
  • Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
  • Silikoninė mentele (Tešlai perkelti į kepimo formą)
  • Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Cukrus
  • 100 ml Augalinis aliejus
  • 100 ml Pienas
  • 250 g Miltai
  • 1.5 a.š. Kepimo milteliai
  • 2 vnt Konservuoti persikai (puselės) - Supjaustyti gabaliukais
  • pagal skonį Šokolado ir riešutų mišinys - Viršui pabarstyti

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius išplakti su cukrumi. Galima įdėti vanilės ekstrakto pagal skonį.
  • Supilti aliejų ir pieną, gerai išmaišyti.
  • Palaipsniui dėti miltus ir kepimo miltelius, maišyti iki vienalytės masės.
  • Sukrėsti tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Viršų uždėti persikų gabaliukus ir pabarstyti šokolado ir riešutų mišiniu.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių arba kol pyragas gražiai parus.
  • Išėmus iš orkaitės, palikti atvėsti prieš pjaustant.

Pabaigai…

Vietoj konservuotų persikų galima naudoti šviežius vaisius arba kitus konservuotus vaisius pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Persikai, Pyragas, Riešutai, Šokoladas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai