
Pusmarškonė košė su kaimišku padažiuku
Šis receptas sukuria jaukumo ir šilumos jausmą, primenantį tradicinius Lietuvos kaimo virtuvės patiekalus. Pusmarškonė košė, pagardinta rūkyta mėsa ir svogūnų padažu, puikiai tinka šaltesniems vakarams, kai norisi kažko šildančio ir skanaus.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Padažui gaminti)
- Bulvių grūstuvas (Košei trinti)
- Šaukštas (Miltams maišyti)
- Peilis (Mėsa ir svogūnams pjaustyti)
Ingredientai
Pusmarškonė košė
- 1 kg Bulvės - Nuskustos ir smulkiai supjaustytos
- 1 stiklinė Miltai
- Druska - Pagal skonį
Padažas
- Rūkyta mėsa - Smulkiai supjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Pienas - Pagal pageidaujamą padažo tirštumą
- 1 v.š. Miltai
- Druska - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Išvirus bulvėms, nupilkite dalį vandens į atskirą indą.
- Bulves sutrinkite bulvių grūstuvu, po truputį dedant miltus ir pilant karštą bulvių vandenį, kol gausite norimą konsistenciją.
- Paruoškite padažą: rūkytą mėsą ir svogūnus kepkite keptuvėje, kol svogūnai pagels. Įmaišykite miltus, tada po truputį pilkite pieną, kol padažas taps norimos tirštumo. Pagardinkite druska pagal skonį.
- Patiekite košę gilesnėje lėkštėje, viduryje padarykite duobutę ir įpilkite padažo. Skanaus!
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka šaltomis dienomis, o rūkyta mėsa suteikia ypatingo skonio. Galite eksperimentuoti su įvairiomis rūkytos mėsos rūšimis, kad atrastumėte savo mėgstamiausią derinį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 100gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg