Pusmarškonė košė su kaimišku padažiuku

Pusmarškonė košė su kaimišku padažiuku

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas sukuria jaukumo ir šilumos jausmą, primenantį tradicinius Lietuvos kaimo virtuvės patiekalus. Pusmarškonė košė, pagardinta rūkyta mėsa ir svogūnų padažu, puikiai tinka šaltesniems vakarams, kai norisi kažko šildančio ir skanaus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Padažui gaminti)
  • Bulvių grūstuvas (Košei trinti)
  • Šaukštas (Miltams maišyti)
  • Peilis (Mėsa ir svogūnams pjaustyti)

Ingredientai
  

Pusmarškonė košė

  • 1 kg Bulvės - Nuskustos ir smulkiai supjaustytos
  • 1 stiklinė Miltai
  • Druska - Pagal skonį

Padažas

  • Rūkyta mėsa - Smulkiai supjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Pienas - Pagal pageidaujamą padažo tirštumą
  • 1 v.š. Miltai
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Išvirus bulvėms, nupilkite dalį vandens į atskirą indą.
  • Bulves sutrinkite bulvių grūstuvu, po truputį dedant miltus ir pilant karštą bulvių vandenį, kol gausite norimą konsistenciją.
  • Paruoškite padažą: rūkytą mėsą ir svogūnus kepkite keptuvėje, kol svogūnai pagels. Įmaišykite miltus, tada po truputį pilkite pieną, kol padažas taps norimos tirštumo. Pagardinkite druska pagal skonį.
  • Patiekite košę gilesnėje lėkštėje, viduryje padarykite duobutę ir įpilkite padažo. Skanaus!

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka šaltomis dienomis, o rūkyta mėsa suteikia ypatingo skonio. Galite eksperimentuoti su įvairiomis rūkytos mėsos rūšimis, kad atrastumėte savo mėgstamiausią derinį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 100gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Pusmarškonė košė, Rūkyta mėsa, Svogūnai, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating