
Pusryčių įvairovė su karštais sumuštiniais
Šis receptas yra puikus būdas pradėti dieną su įvairiais skaniais pusryčiais. Pasiruoškite kiaušinienę su kumpeliu ir pievagrybiais, užkandžiaukite blynais su persikais, o viską užbaikite šiltais sumuštiniais. Toks pusryčių pasirinkimas tinka tiek ramiai šeimos rytmečiui, tiek energijos suteikiančiai dienos pradžiai. Jei oras leis, pasimėgaukite šiais pusryčiais lauke!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka kiaušinienei ir blynams kepti)
- Sumuštinių keptuvė (Karštiems sumuštiniams paruošti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinienės plakimui)
- Mentelė (Maistui apversti)
Ingredientai
Kiaušinienė su kumpeliu ir pievagrybiais
- 4 vnt Kiaušiniai - Plakti arba kepti nesugrūsti
- 150 g Kumpelis - Supjaustytas juostelėmis
- 100 g Pievagrybiai - Supjaustyti
- Svogūnas - Smulkintas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Blynai su persiku
- 200 g Miltai - Sijoti
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 300 ml Pienas - Arba grietinėlė
- 1 vnt Persikas - Supjaustytas kubeliais
- Cukrus - Pagal skonį
- Aliejus - Kepti
Karšti sumuštiniai
- 8 vnt Baltos duonos riekės
- 200 g Sūris - Tarkuotas arba griežinėliais
- 150 g Dešra - Plonai supjaustyta
- Sviestas - Duonai aptepti
Gaminimo eiga
- Kiaušinienės gaminimas: Kepkite svogūną iki auksinės spalvos, pridėkite pievagrybius ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite kumpelį ir kiaušinius, kepkite, kol kiaušiniai bus iškepę.
- Blynų gaminimas: Sumaišykite miltus, kiaušinius ir pieną, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite persikų gabalėlius. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksiniai.
- Karštų sumuštinių gaminimas: Duonos riekes aptepkite sviestu, ant kiekvienos riekės uždėkite sūrio ir dešros. Kepkite sumuštinių keptuvėje, kol sumuštiniai bus traškūs ir auksiniai.
Pabaigai…
Jei norite, blynams galite naudoti ir kitus vaisius ar uogas. Karštus sumuštinius galite praturtinti daržovėmis, pvz., pomidorais ar agurkais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 300mgNatris: 1000mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg