
Pusryčių kiaušinienė su sūriu ir šonine
Šis pusryčių patiekalas, kurį galite matyti nuotraukoje, yra paruoštas iš kaimiškų kiaušinių, keptos šoninės, močiutės svogūnų laiškų ir dviejų rūšių sūrio: kaimiško varškės ir fermentinio sūrio. Patiekiamas su šviežiais agurkais ir pomidorais iš sodo bei naminiu pomidorų padažu. Močiutės gaminiai visada prideda ypatingo skonio ir jaukumo šiam patiekalui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudota kepti šoninę ir kiaušinius.)
- Šluotelė (Naudota kiaušiniams plakti.)
- Peilis (Naudotas daržovėms pjaustyti.)
- Lėkštė (Patiekalui pateikti.)
Ingredientai
- 1 vnt Šoninės gabalėlis - Sūdyta.
- 2 vnt Kaimiški kiaušiniai - Išplakti su šlakeliu pieno.
- Šlakelis ml Pienas - Pagal skonį.
- Pagal skonį Pipirai
- Saujelė g Svogūnų laiškai - Močiutės iš sodo.
- Kelis gabalėliai g Varškės sūris - Kaimiškas, plykytas pienas.
- Kelis gabalėliai g Fermentinis sūris
- Kelis griežinėliai g Agurkai - Iš sodo.
- Kelis griežinėliai g Pomidorai - Iš sodo.
- Pagal skonį ml Pomidorų padažas - Močiutės gamybos.
Gaminimo eiga
- Supjaustykite šoninę į smulkius gabalėlius ir pakepinkite keptuvėje, kol taps traški.
- Kiaušinius suplakite su pienu ir pipirais, įpilkite į keptuvę su šonine. Suberkite svogūnų laiškus.
- Kol kiaušiniai kepa, viršuje paskirstykite varškės ir fermentinį sūrį. Uždenkite keptuvę ir leiskite sūriui ištirpti.
- Patiekite kiaušinienę su agurkų ir pomidorų griežinėliais bei močiutės gamintu pomidorų padažu.
Pabaigai…
Naudokite šviežius, kaimiškus produktus, kad skonis būtų kuo natūralesnis ir sodresnis. Galite eksperimentuoti su skirtingais sūriais, kad rastumėte savo mėgstamiausią derinį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 700mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg