
Pyragas su aitriąja paprika
Svečius suviliokite meksikietišku patiekalu – aitriąja paprika kukurūzų miltų dubenėlyje.
Ingredientai
- 150 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 nepilnas šaukštelis druskos
- 85 g kukurūzų miltų
- 2 šaukšteliai cukraus pudros
- 1 nepilnas šaukštelis aitriosios paprikos
- 115 g sviesto arba margarino
- 1-2 šaukštai vandens
- 1 šaukštas aliejaus
- 1 pjaustyta paprika
- svogūnų laiškai
- 3 traiškytos česnako skiltelės
- Šiek tiek druskos
- 450 g maltos jautienos
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 225 g virtų, plautų pupelių
- 115 g kukurūzų
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, druską, kukurūzų miltus, cukrų ir aitriąją papriką.
- Sviestą trinkite, kol masė bus panaši į trupinius, tada įpilkite vandens, kad gautųsi tvirta, nelipni tešla.
- Tešlą įtieskite į kepimo formą, padarykite kraštų rieveles. Šakute subadykite tešlos dugną ir šonus.
- Iš tešlos padarytą dubenėlį uždenkite kepimo popieriumi, ant jo supilkite pupeles ir kepkite orkaitėje 25 min.
- Paskui kepimo popierių su pupelėmis nuimkite, o tešla išklotą pyrago formą vėl kepkite orkaitėje dar 5 – 10 min.
- Kol tešlos dubenėlis kepa, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami 5 min. pakepkite paprikas. Suberkite svogūnų laiškus, česnakus, druską, jautieną ir pakepkite dar šiek tiek laiko.
- Įmaišykite pomidorus, pupeles, kukurūzus ir viską užvirkite. Sumažinę liepsną virkite 10 min., kol sumažės skysčio.
- Įdarą supilkite į karštą iškeptą dubenėlį.
Pabaigai…
Skanaus!