Pyragas su aitriąja paprika

Pyragas su aitriąja paprika

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Svečius suviliokite meksikietišku patiekalu – aitriąja paprika kukurūzų miltų dubenėlyje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 150 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 nepilnas šaukštelis druskos
  • 85 g kukurūzų miltų
  • 2 šaukšteliai cukraus pudros
  • 1 nepilnas šaukštelis aitriosios paprikos
  • 115 g sviesto arba margarino
  • 1-2 šaukštai vandens
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1 pjaustyta paprika
  • svogūnų laiškai
  • 3 traiškytos česnako skiltelės
  • Šiek tiek druskos
  • 450 g maltos jautienos
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 225 g virtų, plautų pupelių
  • 115 g kukurūzų

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, druską, kukurūzų miltus, cukrų ir aitriąją papriką.
  • Sviestą trinkite, kol masė bus panaši į trupinius, tada įpilkite vandens, kad gautųsi tvirta, nelipni tešla.
  • Tešlą įtieskite į kepimo formą, padarykite kraštų rieveles. Šakute subadykite tešlos dugną ir šonus.
  • Iš tešlos padarytą dubenėlį uždenkite kepimo popieriumi, ant jo supilkite pupeles ir kepkite orkaitėje 25 min.
  • Paskui kepimo popierių su pupelėmis nuimkite, o tešla išklotą pyrago formą vėl kepkite orkaitėje dar 5 – 10 min.
  • Kol tešlos dubenėlis kepa, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami 5 min. pakepkite paprikas. Suberkite svogūnų laiškus, česnakus, druską, jautieną ir pakepkite dar šiek tiek laiko.
  • Įmaišykite pomidorus, pupeles, kukurūzus ir viską užvirkite. Sumažinę liepsną virkite 10 min., kol sumažės skysčio.
  • Įdarą supilkite į karštą iškeptą dubenėlį.

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai