
Pyragas su šilauogėmis
Kai pavasaris nelabai lepina šiltu oru, tada aš lepinu šeimyną pyragu. Šis šilauogių pyragas yra puikus būdas džiaugtis šeimos kompanija net ir per lietingus orus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Kepimo popierius
- Dubuo (Tešlai ir varškės masei sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai ir varškės masei suplakti)
- Šaukštas (Masėms maišyti)
Ingredientai
- 300 g Miltai
- 100 g Cukrus
- 170 g Sviestas - Ištirpintas
- 400 g Varškė
- 3 vnt Kiaušiniai
- Pora saujų Šilauogės
- 1 indelis Kondensuotas pienas
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir ištirpintą sviestą.
- Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir išklojame tešlą, suformuojame pagrindą ir kraštelius.
- Varškę sutriname su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Į masę įmaišome šilauoges. Ją supilame ant tešlos.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių 35-40 min.
Pabaigai…
Galite naudoti ir kitokias uogas ar vaisius pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg