Pyragas su šilauogėmis

Pyragas su šilauogėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai pavasaris nelabai lepina šiltu oru, tada aš lepinu šeimyną pyragu. Šis šilauogių pyragas yra puikus būdas džiaugtis šeimos kompanija net ir per lietingus orus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Kepimo popierius
  • Dubuo (Tešlai ir varškės masei sumaišyti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai ir varškės masei suplakti)
  • Šaukštas (Masėms maišyti)

Ingredientai
  

  • 300 g Miltai
  • 100 g Cukrus
  • 170 g Sviestas - Ištirpintas
  • 400 g Varškė
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • Pora saujų Šilauogės
  • 1 indelis Kondensuotas pienas

Gaminimo eiga
 

  • Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir ištirpintą sviestą.
  • Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir išklojame tešlą, suformuojame pagrindą ir kraštelius.
  • Varškę sutriname su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Į masę įmaišome šilauoges. Ją supilame ant tešlos.
  • Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių 35-40 min.

Pabaigai…

Galite naudoti ir kitokias uogas ar vaisius pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Šilauogių pyragas, Varškės pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating