Pyragas su šilauogėmis

Pyragas su šilauogėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai vasara nelabai lepina šiltu oru, aš lepinu šeimyną pyragu. Šis pyragas su šilauogėmis yra puikus desertas, tinkantis tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlos ingredientams maišyti)
  • Kepimo forma (Apvali, su kepimo popieriumi)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
  • Plakimo šluotelė (Varškei ir kiaušiniams maišyti)

Ingredientai
  

  • 300 g Miltai
  • 100 g Cukrus
  • 200 g Sviestas - Ištirpintas
  • 500 g Varškė
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 2 saujos Šilauogės
  • 1 indelis Kondensuotas pienas

Gaminimo eiga
 

  • Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir ištirpintą sviestą.
  • Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir išklojame tešla, suformuojame pagrindą ir kraštelius.
  • Varškę sutriname su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Į masę įmaišome šilauoges. Ją supilame ant tešlos.
  • Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200°C 30-35 minutes.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis uogomis ar vaisiais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 30gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 60gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 35gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Pyragas, Receptai su nuotraukomis, Šilauogės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai