Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko paprasto, bet kartu ir ypatingo. Varškės ir obuolių derinys suteikia pyragui švelnumo ir gaivumo, o traški pluta pridės malonaus skonio kontrasto. Lengvas paruošimas ir skanus rezultatas garantuotas!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Mikseris (Kiaušiniams ir tešlai suplakti)
  • Kepimo forma (Apvali, 22 cm skersmens)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 180 g Cukrus
  • 180 g Varškė
  • 180 g Miltai
  • 100 g Tirptas sviestas
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • Vanilinis cukrus - Pagal skonį
  • Obuoliai - Nulupti ir pjaustyti skiltelėmis

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Sumaišykite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri.
  • Įdėkite tirptą sviestą, vanilinį cukrų, varškę, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.
  • Sudėkite nuluptus, skiltelėmis pjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite tešlą.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180°C orkaitėje apie 45-50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Atvėsinkite pyragą ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant.

Pabaigai…

Pyragas gali būti papildytas cinamonu arba muskatu, jei norite praturtinti skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lengvi receptai, Naminiai desertai, Obuoliai, Varškės pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating