
Pyragas su varške ir obuoliais
Šis pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko paprasto, bet kartu ir ypatingo. Varškės ir obuolių derinys suteikia pyragui švelnumo ir gaivumo, o traški pluta pridės malonaus skonio kontrasto. Lengvas paruošimas ir skanus rezultatas garantuotas!
Reikalingi Įrankiai
- Mikseris (Kiaušiniams ir tešlai suplakti)
- Kepimo forma (Apvali, 22 cm skersmens)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 3 vnt Kiaušiniai
- 180 g Cukrus
- 180 g Varškė
- 180 g Miltai
- 100 g Tirptas sviestas
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Vanilinis cukrus - Pagal skonį
- Obuoliai - Nulupti ir pjaustyti skiltelėmis
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Sumaišykite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri.
- Įdėkite tirptą sviestą, vanilinį cukrų, varškę, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.
- Sudėkite nuluptus, skiltelėmis pjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite tešlą.
- Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180°C orkaitėje apie 45-50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
- Atvėsinkite pyragą ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant.
Pabaigai…
Pyragas gali būti papildytas cinamonu arba muskatu, jei norite praturtinti skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg