Pyragėliai su mėsa

Pyragėliai su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nuo bulkų kepimo liko mielių, turėjau virtos mėsos ir telefone jau seniai išsisaugotas receptas pyragėlių su mėsa. Su lipdymu dar mokintis ir mokintis, bet skoniui tai įtakos neturi. Pirmi gavosi visi pyragai su mėsa, kitus dariau perpus mažesnius. Laiko užima tikrai nemažai, bet kartais, turint laiko, galima ir pasidžiaugti tokiais kepiniais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour 55 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 pyragėliai

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Kepimo skarda (Pyragėliams kepti)
  • Kepimo popierius
  • Šepetėlis (Tešlai aptepti kiaušiniu)
  • Plaktuvas (Kiaušiniui suplakti)
  • Mėsos malūnėlis (Mėsai sumalti)
  • Peilis (Svogūnui pjaustyti)
  • Kepimo indas (Svogūnui kepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 300 ml Pienas - Pašildytas
  • 25 g Šlapios mielės
  • 0.5 a.š. Cukrus
  • Žiupsnelis Druska
  • 60 ml Alyvuogių aliejus
  • 600 g Miltai - Persijoti

Įdaras

  • 300 g Virta mėsa - Sumalta
  • 1 vnt Svogūnas - Keptas
  • Pagal poreikį Mėsos sultinys - Kad įdaras būtų drėgnesnis

Aptepimui

  • 1 vnt Kiaušinis - Suplaktas

Gaminimo eiga
 

  • 300ml pieno pašildyti, įdėti 25g šlapių mielių, pusę arbatinio šaukštelio cukraus, žiupsnelį druskos, 60ml alyvuogių aliejaus, viską išmaišyti. Tada persijoti 600g miltų ir suminkyti tešlą. Palikti pakilti pusantros valandos.
  • Virtą mėsą sumalti, pridėti kepto svogūno, įpilti mėsos sultinio, kad įdaras būtų drėgnesnis.
  • Sulipinti pyragėlius, uždengus palikti pusvalandžiui pastovėti, tada aptepti suplaktu kiaušiniu. Kepti 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pridėti daržovių ar prieskonių pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 40mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Mėsos įdaras, Mielinė tešla, Pyragėliai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai