Pyragėliai su mėsa
Nuo bulkų kepimo liko mielių, turėjau virtos mėsos ir telefone jau seniai išsisaugotas receptas pyragėlių su mėsa. Su lipdymu dar mokintis ir mokintis, bet skoniui tai įtakos neturi. Pirmi gavosi visi pyragai su mėsa, kitus dariau perpus mažesnius. Laiko užima tikrai nemažai, bet kartais, turint laiko, galima ir pasidžiaugti tokiais kepiniais.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo skarda (Pyragėliams kepti)
- Kepimo popierius
- Šepetėlis (Tešlai aptepti kiaušiniu)
- Plaktuvas (Kiaušiniui suplakti)
- Mėsos malūnėlis (Mėsai sumalti)
- Peilis (Svogūnui pjaustyti)
- Kepimo indas (Svogūnui kepti)
Ingredientai
Tešla
- 300 ml Pienas - Pašildytas
- 25 g Šlapios mielės
- 0.5 a.š. Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- 60 ml Alyvuogių aliejus
- 600 g Miltai - Persijoti
Įdaras
- 300 g Virta mėsa - Sumalta
- 1 vnt Svogūnas - Keptas
- Pagal poreikį Mėsos sultinys - Kad įdaras būtų drėgnesnis
Aptepimui
- 1 vnt Kiaušinis - Suplaktas
Gaminimo eiga
- 300ml pieno pašildyti, įdėti 25g šlapių mielių, pusę arbatinio šaukštelio cukraus, žiupsnelį druskos, 60ml alyvuogių aliejaus, viską išmaišyti. Tada persijoti 600g miltų ir suminkyti tešlą. Palikti pakilti pusantros valandos.
- Virtą mėsą sumalti, pridėti kepto svogūno, įpilti mėsos sultinio, kad įdaras būtų drėgnesnis.
- Sulipinti pyragėlius, uždengus palikti pusvalandžiui pastovėti, tada aptepti suplaktu kiaušiniu. Kepti 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pridėti daržovių ar prieskonių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 40mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg