Pyragėliai su pievagrybių ir svogūnų įdaru
Šie pyragėliai su pievagrybių ir svogūnų įdaru yra puikus užkandis, tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam skanavimui. Receptas atspindi paprastą, tačiau labai skanų lietuvišką virtuvės tradiciją.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda
- Kepimo popierius
- Maišymo dubuo
- Tešlos kočėlas
- Puodelis (apskritimams formuoti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniui aptepti)
Ingredientai
Tešla
- 4 stiklinės Miltai
- 180 g Sviestas - Kambario temperatūros
- 200 g Grietinė
- 3 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnelis druskos
Įdaras
- 250 g Pievagrybiai
- 1 vnt Svogūnas - Galvutė
- Druska
- Citrinpipirai
Aptepimui ir pabarstymui
- 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui
- Sezamo sėklos - Pabarstymui
Gaminimo eiga
- Į indą suberiame miltus ir per burokinę tarką sutarkuojame sviestą, gerai išmaišome.
- Kitame inde sumaišome grietinę su kiaušiniais ir gautą masę sumaišome su miltų mase. Gerai išminkome. Turi gautis elastinga masė.
- Uždengiame gautą masę ir laikome nuo 30 iki 60 min.
- Tuo metu pasiruošiame įdarą. Smulkiai supjaustome pievagrybius ir svogūną. Pakepiname aliejuje.
- Ant stalo pabarstome miltų, iškočiojame tešlą maždaug 2-3 mm storio. Su puodeliu išspaudžiame apskritimą, dedame įdarą ir formuojame pyragėlį.
- Suformuotus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 190°C 40 min.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais įdarais, pvz., pridėti sūrio ar kitų daržovių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg