Pyragėliai su pievagrybių ir svogūnų įdaru

Pyragėliai su pievagrybių ir svogūnų įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie pyragėliai su pievagrybių ir svogūnų įdaru yra puikus užkandis, tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam skanavimui. Receptas atspindi paprastą, tačiau labai skanų lietuvišką virtuvės tradiciją.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda
  • Kepimo popierius
  • Maišymo dubuo
  • Tešlos kočėlas
  • Puodelis (apskritimams formuoti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniui aptepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 4 stiklinės Miltai
  • 180 g Sviestas - Kambario temperatūros
  • 200 g Grietinė
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos

Įdaras

  • 250 g Pievagrybiai
  • 1 vnt Svogūnas - Galvutė
  • Druska
  • Citrinpipirai

Aptepimui ir pabarstymui

  • 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui
  • Sezamo sėklos - Pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Į indą suberiame miltus ir per burokinę tarką sutarkuojame sviestą, gerai išmaišome.
  • Kitame inde sumaišome grietinę su kiaušiniais ir gautą masę sumaišome su miltų mase. Gerai išminkome. Turi gautis elastinga masė.
  • Uždengiame gautą masę ir laikome nuo 30 iki 60 min.
  • Tuo metu pasiruošiame įdarą. Smulkiai supjaustome pievagrybius ir svogūną. Pakepiname aliejuje.
  • Ant stalo pabarstome miltų, iškočiojame tešlą maždaug 2-3 mm storio. Su puodeliu išspaudžiame apskritimą, dedame įdarą ir formuojame pyragėlį.
  • Suformuotus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 190°C 40 min.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais įdarais, pvz., pridėti sūrio ar kitų daržovių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai pievagrybiai, Pyragėliai, Receptai su nuotraukomis, Svogūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai