Pyragėliai su virtos mėsos įdaru

Pyragėliai su virtos mėsos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie pyragėliai su virtos mėsos įdaru yra puikus užkandis ar lengvas patiekalas, kurio paruošimas reikalauja šiek tiek laiko, bet rezultatas verta pastangų. Mėsos įdaras su svogūnais ir prieskoniais suteikia jiems puikų skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 30 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 2 hours 5 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 vnt.

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Didelė, tinkama daug pyragėlių kepti)
  • Kepimo popierius
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su kiaušinio tryniu aptepti)
  • Didelis dubuo (Tešlos maišymui)
  • Plakimo šluotelė (Mielėms ištirpinti)
  • Mėsmalė (Mėsos sumalimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 600 g Miltai - Gal prireiks papildomai 100 g
  • 25 g Šviežios mielės
  • 300 ml Pienas - Pašildytas
  • 60 ml Augalinis aliejus
  • 0.5 a.š. Cukrus
  • Žiupsnis druskos
  • 1 vnt. Kiaušinio trynys - Aptepimui

Įdaras

  • 500 g Mentė - Virtos
  • 1 vnt. Kiaulės širdis - Virta
  • 400 g Lašiniai - Virti
  • 1-2 vnt. Dideli svogūnai - Smulkiai supjaustyti ir apkepinti
  • Prieskoniai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Pašildykite pieną ir ištirpinkite mieles bei cukrų. Įmaišykite druską ir aliejų, tada po truputį įsijokite miltus, maišydami tešlą.
  • Palikite tešlą pakilti uždengtoje vietoje 1 valandai ir 30 minučių.
  • Per tą laiką paruoškite įdarą: išvirkite mėsą ir sumalkite ją. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite, tada sumaišykite su malta mėsa ir prieskoniais.
  • Tešlai pakilus, ją perminkykite ir padalinkite į mažesnes dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite, sudėkite įdarą ir suformuokite pyragėlius.
  • Palikite pyragėlius pakilti dar 20-30 minučių. Tada aptepkite kiaušinio tryniu.
  • Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, 25-35 minutes, kol pyragėliai taps gražios auksinės spalvos.

Pabaigai…

Jei norite, galite pridėti papildomų prieskonių ar daržovių į įdarą, kad pyragėliai būtų dar skanesni.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Mėsos pyragėliai, Pyragėliai su mėsa, Virtos mėsos įdaras
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai