![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/pyrageliai-su-virtos-mesos-idaru-pyrageliai-500x500.jpg)
Pyragėliai su virtos mėsos įdaru
Šie pyragėliai su virtos mėsos įdaru yra puikus užkandis ar lengvas patiekalas, kurio paruošimas reikalauja šiek tiek laiko, bet rezultatas verta pastangų. Mėsos įdaras su svogūnais ir prieskoniais suteikia jiems puikų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Didelė, tinkama daug pyragėlių kepti)
- Kepimo popierius
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su kiaušinio tryniu aptepti)
- Didelis dubuo (Tešlos maišymui)
- Plakimo šluotelė (Mielėms ištirpinti)
- Mėsmalė (Mėsos sumalimui)
Ingredientai
Tešla
- 600 g Miltai - Gal prireiks papildomai 100 g
- 25 g Šviežios mielės
- 300 ml Pienas - Pašildytas
- 60 ml Augalinis aliejus
- 0.5 a.š. Cukrus
- Žiupsnis druskos
- 1 vnt. Kiaušinio trynys - Aptepimui
Įdaras
- 500 g Mentė - Virtos
- 1 vnt. Kiaulės širdis - Virta
- 400 g Lašiniai - Virti
- 1-2 vnt. Dideli svogūnai - Smulkiai supjaustyti ir apkepinti
- Prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pašildykite pieną ir ištirpinkite mieles bei cukrų. Įmaišykite druską ir aliejų, tada po truputį įsijokite miltus, maišydami tešlą.
- Palikite tešlą pakilti uždengtoje vietoje 1 valandai ir 30 minučių.
- Per tą laiką paruoškite įdarą: išvirkite mėsą ir sumalkite ją. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite, tada sumaišykite su malta mėsa ir prieskoniais.
- Tešlai pakilus, ją perminkykite ir padalinkite į mažesnes dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite, sudėkite įdarą ir suformuokite pyragėlius.
- Palikite pyragėlius pakilti dar 20-30 minučių. Tada aptepkite kiaušinio tryniu.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, 25-35 minutes, kol pyragėliai taps gražios auksinės spalvos.
Pabaigai…
Jei norite, galite pridėti papildomų prieskonių ar daržovių į įdarą, kad pyragėliai būtų dar skanesni.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 2mg