Rabarbarų ir braškių pagardas su grilio prieskoniu

Rabarbarų ir braškių pagardas su grilio prieskoniu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis rabarbarų ir braškių pagardas yra įkvėptas draugės Vaidės idėjos, tačiau pagamintas su mano asmenine interpretacija. Kadangi grilį pietums jau kūriau, nusprendžiau šį pagardą paruošti tiesiog ant grilio. Rezultatas – unikalus ir nuostabaus skonio pagardas, kuris tiks su mėsa, sūriais, desertais ar netgi blynais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Padažai ir pagardai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Grilis (Netiesioginei kaitrai)
  • Didelis puodas (Tinka gaminti grilyje)
  • Maišymo šaukštas (Pamaišyti pagardą virimo metu)
  • Pjaustymo peilis (Rabarbarams pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 600 g Nulupti rabarbarai
  • 300 g Braškių
  • 200 ml Cukrus
  • 3 vnt Mėtų lapeliai - Smulkinti
  • 1 vnt Gabaliukas tarkuoto imbiero
  • 0.5 vnt Laimo sultys
  • 50 g Tamsus romas
  • 1 a.š. Cinamonas
  • 0.5 a.š. Kajeno pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Grilį kaitinkite netiesioginei kaitrai.
  • Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite. Sudėkite juos į didelį puodą kartu su braškėmis, cukrumi, mėtų lapeliais, tarkuotu imbieru, laimo sultimis, romu, cinamonu ir kajeno pipirais. Viską gerai sumaišykite.
  • Palikite pagardą 10-15 minučių, kad skoniai susimaišytų.
  • Puodą padėkite ant grilio netiesioginei kaitrai ir virkite apie 25 minutes, periodiškai pamaišydami.
  • Nuimkite puodą nuo grilio ir leiskite pagardui šiek tiek atvėsti. Skanaus!

Pabaigai…

Pagardas puikiai tinka su mėsa, sūriais, desertais ar net blynais. Laikykite šaldytuve ir vartokite per savaitę.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.3gNatris: 5mgKalis: 300mgSkaidulos: 6gCukrus: 150gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Braškių pagardas, Grilio receptai, Pagardas, Rabarbarai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai