
Rabarbarų ir braškių pagardas su grilio prieskoniu
Šis rabarbarų ir braškių pagardas yra įkvėptas draugės Vaidės idėjos, tačiau pagamintas su mano asmenine interpretacija. Kadangi grilį pietums jau kūriau, nusprendžiau šį pagardą paruošti tiesiog ant grilio. Rezultatas – unikalus ir nuostabaus skonio pagardas, kuris tiks su mėsa, sūriais, desertais ar netgi blynais.
Reikalingi Įrankiai
- Grilis (Netiesioginei kaitrai)
- Didelis puodas (Tinka gaminti grilyje)
- Maišymo šaukštas (Pamaišyti pagardą virimo metu)
- Pjaustymo peilis (Rabarbarams pjaustyti)
Ingredientai
- 600 g Nulupti rabarbarai
- 300 g Braškių
- 200 ml Cukrus
- 3 vnt Mėtų lapeliai - Smulkinti
- 1 vnt Gabaliukas tarkuoto imbiero
- 0.5 vnt Laimo sultys
- 50 g Tamsus romas
- 1 a.š. Cinamonas
- 0.5 a.š. Kajeno pipirai
Gaminimo eiga
- Grilį kaitinkite netiesioginei kaitrai.
- Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite. Sudėkite juos į didelį puodą kartu su braškėmis, cukrumi, mėtų lapeliais, tarkuotu imbieru, laimo sultimis, romu, cinamonu ir kajeno pipirais. Viską gerai sumaišykite.
- Palikite pagardą 10-15 minučių, kad skoniai susimaišytų.
- Puodą padėkite ant grilio netiesioginei kaitrai ir virkite apie 25 minutes, periodiškai pamaišydami.
- Nuimkite puodą nuo grilio ir leiskite pagardui šiek tiek atvėsti. Skanaus!
Pabaigai…
Pagardas puikiai tinka su mėsa, sūriais, desertais ar net blynais. Laikykite šaldytuve ir vartokite per savaitę.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.3gNatris: 5mgKalis: 300mgSkaidulos: 6gCukrus: 150gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 40mg