Rabarbarų lapų balandėliai su vištiena

Rabarbarų lapų balandėliai su vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Prasidėjus rabarbarų sezonui, nusprendžiau eksperimentuoti ir pagaminti balandėlius, į kuriuos vietoje tradicinių kopūstų lapų įvyniojau vištienos faršą su ryžiais į rabarbarų lapus. Tai buvo ne tik įdomus bandymas, bet ir puikus būdas panaudoti visą augalą. Patiekalas išėjo rūgštokas, todėl gaminimo metu padažas buvo ruošiamas be grietinės ar pomidorų, tačiau galutinis rezultatas vis tiek buvo skanus. Šis receptas yra ne tik originalus, bet ir savotiškai lietuviškas dėl naudojamų ingredientų ir gamybos būdo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų balandėliai)
  • Kepimo skardas (Bulvėms kepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Medinė mentelė (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 500 g Vištienos faršas - Pageidautina krūtinėlės faršas
  • 100 g Virti ryžiai - Atvėsinti
  • Prieskoniai pagal skonį - Druska, pipirai, mėgstamos žolelės

Rabarbarų lapai

  • 4-5 vnt Rabarbarų lapai - Dideli, be pažeidimų

Padažas

  • 200 ml Grietinėlė - 35% riebumo
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais
  • 50 g Sviestas
  • Prieskoniai pagal skonį - Druska, pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite vištienos faršą su virtais ryžiais ir prieskoniais.
  • Nuplaukite rabarbarų lapus ir nupjaukite storesnius kotus. Į lapus suvyniokite vištienos faršą.
  • Į puodą sudėkite paruoštus balandėlius, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies apie 30-35 minutes.
  • Tuo metu keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite morkas ir lengvai apkepkite. Supilkite grietinėlę, įberkite prieskonių pagal skonį, ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  • Išvirusius balandėlius apipilkite padažu ir patiekite su keptomis bulvėmis arba kitomis mėgstamomis daržovėmis.

Pabaigai…

Rabarbarų lapai dėl savo rūgšties nėra dažnai naudojami maisto gamyboje, tačiau šis receptas parodo, kad juos galima kūrybiškai panaudoti balandėlių gamyboje. Būkite atsargūs su rabarbarų lapų rūgštimi, nes ji gali būti kenksminga, jei vartojama dideliais kiekiais. Jei norite sumažinti rūgštumą, rekomenduojama lapus trumpai apvirti prieš vyniojant į juos įdarą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Rabarbarai, Rabarbarų lapai, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai