Rabarbarų – svogūnų čatnis ir Rabarbarų – čili – čiobrelio drebučiai

Rabarbarų – svogūnų čatnis ir Rabarbarų – čili – čiobrelio drebučiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kaip gera būti namuose ir žinoti, kad niekur skubėti nereikia! Lėtai iš ryto išgeriu kavos, klausydama paukščių čiulbesio, o tada… uždarau rabarbarų sezoną dviem puikiais receptais, kurių vieno įkvėpėja ir vėl – mano miela draugė. Tad rabarbarų stiebai 3, o pagardai 2: čatnis ir rabarbarų drebučiai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Indeliai (Paruoštam produktui laikyti)
  • Sietelis (Drebučiams nukošti)

Ingredientai
  

Rabarbarų – svogūnų čatnis

  • 300 g Nulupti ir pjaustyti rabarbarai
  • 2 vnt Raudonieji svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt Imbiero gabalėlis - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Maži aštrūs čili - Smulkiai pjaustyti
  • 90 ml Rudasis cukrus
  • 110 ml Baltasis cukrus
  • 1 a.š. Cinamonas
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui

Rabarbarų – čili – čiobrelio drebučiai

  • 400 g Rabarbarai - Pjaustyti
  • 150 ml Cukrus
  • 2 vnt Čili - Smulkinti
  • 1 Sauja Čiobrelis
  • 300 ml Vanduo
  • 3 a.š. Pektinas
  • Geltonieji valgomi dažai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Rabarbarus užpilti cukrumi ir palikti pastovėti 10 minučių.
  • Puode aliejuje apkepinti svogūnus, čili ir imbierą. Sudėti rabarbarus ir cinamoną, troškinti apie 10 minučių.
  • Supilti į sterilizuotus indelius. Laikyti šaldytuve.
  • Rabarbarų drebučiams: Rabarbarus, cukrų, čili ir čiobrelį užpilti vandeniu ir virti apie 7 minutes. Nukošti per sietelį.
  • Gautą skystį supilti atgal į puodą, pridėti geltonus dažus, pektiną ir maišant virti dar 1 minutę. Supilti į stiklainiukus.

Pabaigai…

Drebučiai labai tiks prie sūrių ir ypač – prie paukštienos.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 1gRiebalai: 0.5gNatris: 10mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 45gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Čatnis, Čili, Čiobreliai, Drebučiai, Rabarbarai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai