
Rabarbarų – svogūnų čatnis ir Rabarbarų – čili – čiobrelio drebučiai
Kaip gera būti namuose ir žinoti, kad niekur skubėti nereikia! Lėtai iš ryto išgeriu kavos, klausydama paukščių čiulbesio, o tada… uždarau rabarbarų sezoną dviem puikiais receptais, kurių vieno įkvėpėja ir vėl – mano miela draugė. Tad rabarbarų stiebai 3, o pagardai 2: čatnis ir rabarbarų drebučiai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Indeliai (Paruoštam produktui laikyti)
- Sietelis (Drebučiams nukošti)
Ingredientai
Rabarbarų – svogūnų čatnis
- 300 g Nulupti ir pjaustyti rabarbarai
- 2 vnt Raudonieji svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Imbiero gabalėlis - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Maži aštrūs čili - Smulkiai pjaustyti
- 90 ml Rudasis cukrus
- 110 ml Baltasis cukrus
- 1 a.š. Cinamonas
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
Rabarbarų – čili – čiobrelio drebučiai
- 400 g Rabarbarai - Pjaustyti
- 150 ml Cukrus
- 2 vnt Čili - Smulkinti
- 1 Sauja Čiobrelis
- 300 ml Vanduo
- 3 a.š. Pektinas
- Geltonieji valgomi dažai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Rabarbarus užpilti cukrumi ir palikti pastovėti 10 minučių.
- Puode aliejuje apkepinti svogūnus, čili ir imbierą. Sudėti rabarbarus ir cinamoną, troškinti apie 10 minučių.
- Supilti į sterilizuotus indelius. Laikyti šaldytuve.
- Rabarbarų drebučiams: Rabarbarus, cukrų, čili ir čiobrelį užpilti vandeniu ir virti apie 7 minutes. Nukošti per sietelį.
- Gautą skystį supilti atgal į puodą, pridėti geltonus dažus, pektiną ir maišant virti dar 1 minutę. Supilti į stiklainiukus.
Pabaigai…
Drebučiai labai tiks prie sūrių ir ypač – prie paukštienos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 1gRiebalai: 0.5gNatris: 10mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 45gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg