
Radvilų zrazai su pastarnokų piure
Šis receptas yra įkvėptas senovinės lietuviškos virtuvės, ypač Radvilų šeimos kulinarinio paveldo. Zrazai, arba suktinukai, gaminami iš jautienos, įdarytos duonos ir prieskonių mišiniu. Šis patiekalas primena XVIII amžiaus kulinarines tradicijas, kai buvo populiaru serviruoti smulkius mėsos patiekalus su įdarais. Patiekiama su pastarnokų ir žirnelių piure, kepintais burokeliais bei morkomis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kepinti jautienos suktinukus prieš troškinant)
- Troškintuvas (Troškinti zrazus jautienos sultinyje)
- Virtuvės siūlas (Sukti zrazus)
Ingredientai
Mėsa
- 500 g Jautienos filė - Supjaustyta plonais griežinėliais
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Batonas - Be plutos, supjaustytas kubeliais
- Rozmarinas - Šviežias, susmulkintas
- Shalotiniai svogūnai - Skrudinti
- Prieskonių mišinys - Druska, pipirai, salieras, česnako milteliai
Garnyras
- 200 g Pastarnokai - Paruošti piure
- 100 g Žirneliai - Paruošti piure
- 100 g Burokėliai - Kepti
- 100 g Morkos - Keptos
Gaminimo eiga
- Supjaustykite jautieną plonais griežinėliais, lengvai pamuškite ir pagardinkite prieskonių mišiniu.
- Paruoškite įdarą: batoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su kiaušiniais, rozmarinu ir skrudintais shalotiniais svogūnais. Įdėkite įdarą į jautienos griežinėlius ir susukite, suriškite virtuvės siūlu.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepinkite zrazus iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
- Sudėkite zrazus į troškintuvą, užpilkite jautienos sultiniu ir troškinkite apie 1,5 valandos, kol mėsa bus minkšta.
- Garnyrui: pastarnokus ir žirnelius sumalkite į piure, o burokėlius ir morkas apkepinkite.
- Patiekite zrazus su pastarnokų ir žirnelių piure, keptais burokėliais ir morkomis.
Pabaigai…
Rekomenduojame naudoti šviežius prieskonius, ypač rozmariną, kad suteiktų patiekalui šviežumo ir aromato.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg