Radvilų zrazai su pastarnokų piure

Radvilų zrazai su pastarnokų piure

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra įkvėptas senovinės lietuviškos virtuvės, ypač Radvilų šeimos kulinarinio paveldo. Zrazai, arba suktinukai, gaminami iš jautienos, įdarytos duonos ir prieskonių mišiniu. Šis patiekalas primena XVIII amžiaus kulinarines tradicijas, kai buvo populiaru serviruoti smulkius mėsos patiekalus su įdarais. Patiekiama su pastarnokų ir žirnelių piure, kepintais burokeliais bei morkomis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Kepinti jautienos suktinukus prieš troškinant)
  • Troškintuvas (Troškinti zrazus jautienos sultinyje)
  • Virtuvės siūlas (Sukti zrazus)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 500 g Jautienos filė - Supjaustyta plonais griežinėliais
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Batonas - Be plutos, supjaustytas kubeliais
  • Rozmarinas - Šviežias, susmulkintas
  • Shalotiniai svogūnai - Skrudinti
  • Prieskonių mišinys - Druska, pipirai, salieras, česnako milteliai

Garnyras

  • 200 g Pastarnokai - Paruošti piure
  • 100 g Žirneliai - Paruošti piure
  • 100 g Burokėliai - Kepti
  • 100 g Morkos - Keptos

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite jautieną plonais griežinėliais, lengvai pamuškite ir pagardinkite prieskonių mišiniu.
  • Paruoškite įdarą: batoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su kiaušiniais, rozmarinu ir skrudintais shalotiniais svogūnais. Įdėkite įdarą į jautienos griežinėlius ir susukite, suriškite virtuvės siūlu.
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepinkite zrazus iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Sudėkite zrazus į troškintuvą, užpilkite jautienos sultiniu ir troškinkite apie 1,5 valandos, kol mėsa bus minkšta.
  • Garnyrui: pastarnokus ir žirnelius sumalkite į piure, o burokėlius ir morkas apkepinkite.
  • Patiekite zrazus su pastarnokų ir žirnelių piure, keptais burokėliais ir morkomis.

Pabaigai…

Rekomenduojame naudoti šviežius prieskonius, ypač rozmariną, kad suteiktų patiekalui šviežumo ir aromato.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Lietuviška virtuvė, Radvilų suktinukai, Zrazai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai