Ragaišis

Ragaišis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ragaišis – tradicinis lietuviškas pyragas, kepamas iš ruginės duonos tešlos su kvietiniais miltais. Šis receptas turi senąsias tradicijas, kurias verta išsaugoti. Ragaišis yra gaivaus skonio ir puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Gaminamas iš paprastų ingredientų: šilto pieno, ruginės tešlos, mielių, kiaušinio ir aliejaus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Forma tinka kepimui, apvali arba stačiakampė)
  • Tešlos dubuo (Didelis dubuo tešlai maišyti)
  • Kepimo popierius (Norint iškloti kepimo formą)

Ingredientai
  

  • 500 ml Šiltas pienas
  • 300 g Ruginiai miltai
  • 100 g Kvietiniai miltai
  • 10 g Sausos mielės
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 50 ml Aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Šiltą pieną sumaišyti su ruginiais miltais ir mielėmis. Leisti tešlai pakilti šiltoje vietoje.
  • Kai tešla pakils, įmaišyti kvietinius miltus, kiaušinį ir aliejų. Vėl leisti tešlai pakilti.
  • Išminkytą tešlą dėti į kepimo formą, leisti dar kartą pakilti ir kepti 180°C orkaitėje apie 60 minučių.

Pabaigai…

Galite pridėti razinų ar kitų džiovintų vaisių, kad pyragas būtų dar skanesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 200gBaltymai: 35gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 30gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lietuviški pyragai, Ragaišis, Ruginiai miltai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating