Rauginti Topinambai
Šiame recepte yra aprašomas būdas kaip rauginti topinambus, naudojant įvairius prieskonius ir lapus. Receptas buvo pradėtas spalio 30 d. ir šie rauginti topinambai buvo laikomi vėsioje vietoje, kol įgavo puikų skonį. Šiame recepte svarbiausia yra natūralūs ingredientai ir kantrybė – tai puikus būdas paruošti skanų ir sveiką užkandį šaltajam sezonui.
Reikalingi Įrankiai
- Tara su dangčiu (Tinkama fermentacijai, gali būti stiklainis arba didesnė talpa)
- Šepetėlis (Naudojamas topinambams nuplauti)
- Mažas dangtelis (Naudojamas topinambams prispausti fermentacijos metu)
Ingredientai
- Topinambai - Nuplauti, nelupti
- 1 l Vanduo
- 2 v.š. Druska - Nubraukti šaukštai
- 1 v.š. Cukrus - Nebūtina, pagal skonį
- 1 v.š. Garstyčių milteliai - Padeda išvengti pelėsio susidarymo
- Krapai, vyšnių, krieno ir juodųjų serbentų lapai, česnakas - Ši puokštė buvo užšaldyta sezono metu
Gaminimo eiga
- Topinambus kruopščiai nuplaukite šepetėliu, nelupkite. Sudėkite į pasirinktą talpą sluoksniais su krapais, vyšnių, krieno ir juodųjų serbentų lapais bei česnaku.
- Paruoškite sūrimą: sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir garstyčių miltelius. Užpilkite šiuo mišiniu topinambus taip, kad jie būtų visiškai panardinti.
- Prispauskite topinambus dangteliu, uždenkite ir laikykite kambario temperatūroje 3-4 dienas.
- Po to uždarykite dangtį ir perkelkite į vėsią vietą arba šaldytuvą. Fermentuokite 1-2 mėnesius, kol topinambai įgaus pageidaujamą skonį.
Pabaigai…
Šie rauginti topinambai yra puikus papildymas prie įvairių užkandžių ar salotų. Garstyčių milteliai yra esminė šio recepto dalis, padedanti išvengti pelėsio susidarymo fermentacijos metu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 2gNatris: 400mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas C: 5mg