Raugintos daržovės su burokėliais ir česnakais
Išmėginta ir manau visai pasiteisino! Toks raugintų daržovių asorti tiks prie betkokios mėsytės. Šis receptas apima burokėlius, kopūstą, morkas, kaliaropę ir kelias skilteles česnako. Šios daržovės yra traškios ir skanios, puikiai tinkančios sveikam užkandžiui.
Reikalingi Įrankiai
- Stiklainis (Plačiu kaklu)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Puodas (Vandeniui užvirinti)
- Šaukštas (Valgomasis, druskai matuoti)
Ingredientai
Daržovės
- 1 vnt Burokėlis - Supjaustytas stambiais gabalėliais
- 1/2 vnt Kopūstas - Supjaustytas stambiais gabalėliais
- 1 vnt Morka - Supjaustyta stambiais gabalėliais
- 1/2 vnt Kaliaropė - Supjaustyta stambiais gabalėliais
- 3-4 skiltelės Česnakas - Supjaustytas
Marinatas
- 1 l Vanduo - Užvirintas
- 1 v.š. Druska - Kupinas šaukštas
- 2-3 vnt Lauro lapai
Gaminimo eiga
- Visas daržoves supjaustyti gana stambiai ir sudėti į stiklainį. Pridėti kelis lauro lapus ant dugno.
- Užvirinti vandenį su druska ir, kol vanduo dar šiltas, užpilti juo daržoves stiklainyje. Palikti fermentuotis 4-5 dienas kambario temperatūroje.
- Po fermentacijos daržovės yra paruoštos vartoti. Laikyti šaldytuve.
Pabaigai…
Raugintos daržovės yra labai sveikas pasirinkimas. Šiame recepte galite eksperimentuoti ir pridėti kitų mėgstamų daržovių ar prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 2gNatris: 700mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 30mg