Raugintos daržovės su burokėliais ir česnakais

Raugintos daržovės su burokėliais ir česnakais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Išmėginta ir manau visai pasiteisino! Toks raugintų daržovių asorti tiks prie betkokios mėsytės. Šis receptas apima burokėlius, kopūstą, morkas, kaliaropę ir kelias skilteles česnako. Šios daržovės yra traškios ir skanios, puikiai tinkančios sveikam užkandžiui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Iš viso 5 days
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Stiklainis (Plačiu kaklu)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Puodas (Vandeniui užvirinti)
  • Šaukštas (Valgomasis, druskai matuoti)

Ingredientai
  

Daržovės

  • 1 vnt Burokėlis - Supjaustytas stambiais gabalėliais
  • 1/2 vnt Kopūstas - Supjaustytas stambiais gabalėliais
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta stambiais gabalėliais
  • 1/2 vnt Kaliaropė - Supjaustyta stambiais gabalėliais
  • 3-4 skiltelės Česnakas - Supjaustytas

Marinatas

  • 1 l Vanduo - Užvirintas
  • 1 v.š. Druska - Kupinas šaukštas
  • 2-3 vnt Lauro lapai

Gaminimo eiga
 

  • Visas daržoves supjaustyti gana stambiai ir sudėti į stiklainį. Pridėti kelis lauro lapus ant dugno.
  • Užvirinti vandenį su druska ir, kol vanduo dar šiltas, užpilti juo daržoves stiklainyje. Palikti fermentuotis 4-5 dienas kambario temperatūroje.
  • Po fermentacijos daržovės yra paruoštos vartoti. Laikyti šaldytuve.

Pabaigai…

Raugintos daržovės yra labai sveikas pasirinkimas. Šiame recepte galite eksperimentuoti ir pridėti kitų mėgstamų daržovių ar prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 2gNatris: 700mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Burokėliai, Česnakai, Raugintos daržovės, Sveikas užkandis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai