Raugintų kopūstų ir sprandinės troškinys orkaitėje

Raugintų kopūstų ir sprandinės troškinys orkaitėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis raugintų kopūstų ir sprandinės troškinys yra puikus lietuviškos virtuvės pavyzdys. Patiekalas yra gausus skoniais ir labai sultingas, tinkantis tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Kepsniams apkepinti)
  • Keramikinis indas (Troškiniui kepti)
  • Kepimo popierius (Bulvėms kepti)
  • Plastikinis indelis (Marinavimui)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 500 g Sprandinės - Juostelėmis pjaustytos
  • Raudonosios saldžiosios paprikos - Pagal skonį
  • Rūkytos paprikos - Pagal skonį
  • Česnakų granulės - Pagal skonį
  • Juodieji malti pipirai - Pagal skonį
  • Citrinpipiriai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Marinatui

Bulvės

  • 500 g Bulvės - Nulupus ir supjausčius
  • Česnakų granulės - Pagal skonį
  • Ciberžolės milteliai - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Marinatui

Troškinys

  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 400 g Rauginti kopūstai - Be skysčio
  • Pomidorų padažas - Pagal skonį
  • Verdantis vanduo - Troškinimui

Gaminimo eiga
 

  • Susipjaustome sprandinę juostelėmis ir sumariname. Marinatas: raudonosios saldžiosios paprikos, rūkytos paprikos, česnakų granulės, juodieji malti pipirai, citrinpipiriai, druska. Visus prieskonius išmaišome indelyje su aliejumi ir sumariname mėsytę.
  • Kol marinuojasi mėsa, sutarkuojame morkas, susipjaustome svogūnus, nulupame bulves ir jas taip pat sumariname, bet kitu marinatu: česnakų granulės, druska, ciberžolės milteliai, išmaišome kartu su aliejumi ir užpilame ant bulvių.
  • Į įkaitintą keptuvę dedame marinuotą mėsytę ir kepame kol gražiai apskrus. Apkepintą mėsytę dedame į keraminį indą.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepiname svogūnus kol suminkštės, tada dedame tarkuotas morkas ir kai viskas suminkštėja, dedame pomidorų padažą. Įmaišome raugintus kopūstus ir dar truputį pakaitiname keptuvėje.
  • Viską sudedame į keramikinį indą, kur yra mėsa, išmaišome, įpilame truputį verdančio vandens, uždengiame ir dedame į orkaitę maždaug 1 valandai.
  • Ant kepimo skardos ištiesiame kepimo popierių, sudedame marinuotas bulves ir taip pat dedame į orkaitę.

Pabaigai…

Troškinį galima patiekti su šviežiomis daržovėmis ar raugintais agurkais. Skonis bus dar intensyvesnis, jei naudosite rūkytą papriką.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 100mgNatris: 1200mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 12gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Lietuviška virtuvė, Rauginti kopūstai, Sprandinės troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai