Raugintų kopūstų sriuba su bulvėmis

Raugintų kopūstų sriuba su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši raugintų kopūstų sriuba su bulvėmis yra klasikinis lietuviškos virtuvės patiekalas, puikiai tinkantis šaltoms rudens ar žiemos dienoms. Rauginti kopūstai suteikia sriubai ypatingą rūgštelę, o riebus sultinys ir bulvės suteikia sotumo. Pasiruoškite šią sriubą šeimai ar draugams ir pasidalinkite šiluma per šaltąjį sezoną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis sriubai virti)
  • Samčiai (Naudojami sriubai pilti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Rauginti kopūstai
  • 1 kg Bulvės - Su lupyna, virti atskirai
  • 300 g Kiaulienos kauliukai - Nuplauti
  • Prieskoniai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Į puodą sudėti nuplautus kiaulienos kauliukus, raugintus kopūstus ir prieskonius. Užvirinti ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių.
  • Bulves su lupyna išvirti atskirai ir patiekti šalia sriubos.

Pabaigai…

Bulves galite patiekti ir be lupynos, jei tai jums priimtina. Sriuba skani tiek šiltai, tiek atšalus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Rauginti kopūstai, Ruduo, Žiema
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating