
Raugintų kopūstų troškinys su dešrelėmis ir bulvėmis
Kai namie yra įvairių paruoštukų, tingiam ir vėjuotam sekmadieniui labai tinka raugintų kopūstų troškinys. Naminiame jautienos sultinyje lėtai troškinami rauginti kopūstai, į kuriuos pridedama virtos jautienos, keptų svogūnų, dešrelių ir šiek tiek naminio pomidorų padažo. Gardintas druska ir pipirais, šis patiekalas puikiai dera su virtomis bulvėmis. Skanus ir šildantis patiekalas visai šeimai!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Lėtam troškinimui)
- Keptuvė (Svogūnams apkepti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Samčiai (Maišymui ir patiekimui)
Ingredientai
- 500 g Rauginti kopūstai
- 1 l Jautienos sultinys - Naminis
- 200 g Virta jautiena - Supjaustyta gabaliukais
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 4 vnt Dešrelės - Supjaustytos gabaliukais
- 3 v.š. Pomidorų padažas - Naminis
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 8 vnt Bulvės - Virtos ir nuluptos
- Pagal skonį Kapoti laiškiniai česnakai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Puode užvirinti jautienos sultinį ir sudėti raugintus kopūstus. Lėtai troškinti apie 20 minučių.
- Keptuvėje apkepti smulkintus svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Sudėti į troškinį kartu su virta jautiena ir dešrelėmis.
- Į troškinį įmaišyti pomidorų padažą, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti dar apie 20 minučių.
- Virtas bulves nulupti ir patiekti kartu su raugintų kopūstų troškiniu. Papuošti kapotais laiškiniais česnakais.
Pabaigai…
Jei norite aštresnio skonio, į troškinį galima įdėti smulkiai pjaustyto česnako ar šiek tiek aštraus pipiro.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 10gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 40mg