
Riešutų duona
Riešutai – tai itin maistingas ir sveikas pasirinkimas. Juos galima valgyti ne tik užkandžiams, tad siūlome pasigaminti sveikuolišką, naminę, pilną maistingųjų medžiagų, sočią riešutų bei kitų sėklų duonelę.
Ingredientai
- 100 g migdolų
- 100 g žemės riešutų
- 100 g moliūgų sėklų
- 100 g išlukštentų saulėgrąžų sėklų
- 100 g sezamo sėklų
- 100 g linų sėmenų
- 4 kiaušiniai
- 2 šaukštai aliejaus
- Prieskoniai: žiupsnelis druskos ir cukraus
Gaminimo eiga
- Smulkintuvu sutrinti trečdalį visų pasirinktų riešutų, sėklų ir sėmenų. Trinti, kol masę pasidarys lipni.
- Likusius riešutus šiek tiek pasmulkinti, likusias sėklas galima palikti nesmulkintas.
- Maltą riešutų, sėklų ir sėmenų masę sumaišyti su pasmulkintais likusiais riešutais ir sėklomis.
- Įmušti kiaušinius ir supilti aliejų, suberti prieskonius, viską išmaišyti.
- Masę sudėti į paruoštą kepimo indą.
- Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių ir duonelę kepti apie valandą.
- Iškeptą duonelę palikti atvėsti, supjaustyti ir skanauti.
Pabaigai…
Skanaus!