Riešutų duona

Riešutų duona

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Riešutai – tai itin maistingas ir sveikas pasirinkimas. Juos galima valgyti ne tik užkandžiams, tad siūlome pasigaminti sveikuolišką, naminę, pilną maistingųjų medžiagų, sočią riešutų bei kitų sėklų duonelę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 100 g migdolų
  • 100 g žemės riešutų
  • 100 g moliūgų sėklų
  • 100 g išlukštentų saulėgrąžų sėklų
  • 100 g sezamo sėklų
  • 100 g linų sėmenų
  • 4 kiaušiniai
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Prieskoniai: žiupsnelis druskos ir cukraus

Gaminimo eiga
 

  • Smulkintuvu sutrinti trečdalį visų pasirinktų riešutų, sėklų ir sėmenų. Trinti, kol masę pasidarys lipni.
  • Likusius riešutus šiek tiek pasmulkinti, likusias sėklas galima palikti nesmulkintas.
  • Maltą riešutų, sėklų ir sėmenų masę sumaišyti su pasmulkintais likusiais riešutais ir sėklomis.
  • Įmušti kiaušinius ir supilti aliejų, suberti prieskonius, viską išmaišyti.
  • Masę sudėti į paruoštą kepimo indą.
  • Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių ir duonelę kepti apie valandą.
  • Iškeptą duonelę palikti atvėsti, supjaustyti ir skanauti.

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Sveiki patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai