Rudeninė Grybų ir Avinžirnių Sriuba
Mano virtuvė šiandien rudeniu kvepėjo, burbuliavo, čirškė, pukšėjo. Paruošiau nuostabią rudeninę sriubą su grybais ir avinžirniais, kuri buvo tokia gardi, kad vyras nesustojo semti šaukšto po šaukšto, kol lėkštė liko tuščia.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, sriubai virti)
- Keptuvė (Grybams ir svogūnams kepti)
- Peilis (Daržovėms ir grybams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Samčiai
Ingredientai
- 200 g Virtų avinžirnių - Gali būti konservuoti
- 30 g Džiovintų baravykų - Smulkintų
- 200 g Šviežių grybų - Galima naudoti pievagrybius ar kelmučius
- 1 vnt Raudonojo svogūno - Susmulkintas
- 1 vnt Česnako skiltelės - Smulkinta
- 100 g Karšto rūkymo šoninės - Smulkiai pjaustyta
- 2 v.š. Alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. Miltų - Ištirpinti šaltame vandenyje
- Petražolių - Smulkintos
- Druskos ir pipirų - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Puode šaltame pasūdytame vandenyje ištirpinti miltus ir užvirinti.
- Suberti džiovintus baravykus ir avinžirnius į puodą. Virti, kol skystis šiek tiek sutirštės.
- Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką ir šviežius grybus, kol suminkštės.
- Į keptuvę pridėti smulkiai pjaustytą šoninę ir toliau kepti, kol šoninė taps traški.
- Keptuvės turinį supilti į puodą su sriuba ir gerai išmaišyti. Virti dar 10-15 minučių.
- Prieš patiekiant įberti smulkintas petražoles ir pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
Pabaigai…
Vietoje avinžirnių galima naudoti pupeles ar bulves. Sriuba puikiai tinka rudeniui, kai norisi kažko šilto ir sotu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 30mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg