Rudeninė Grybų ir Avinžirnių Sriuba

Rudeninė Grybų ir Avinžirnių Sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mano virtuvė šiandien rudeniu kvepėjo, burbuliavo, čirškė, pukšėjo. Paruošiau nuostabią rudeninę sriubą su grybais ir avinžirniais, kuri buvo tokia gardi, kad vyras nesustojo semti šaukšto po šaukšto, kol lėkštė liko tuščia.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, sriubai virti)
  • Keptuvė (Grybams ir svogūnams kepti)
  • Peilis (Daržovėms ir grybams pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Samčiai

Ingredientai
  

  • 200 g Virtų avinžirnių - Gali būti konservuoti
  • 30 g Džiovintų baravykų - Smulkintų
  • 200 g Šviežių grybų - Galima naudoti pievagrybius ar kelmučius
  • 1 vnt Raudonojo svogūno - Susmulkintas
  • 1 vnt Česnako skiltelės - Smulkinta
  • 100 g Karšto rūkymo šoninės - Smulkiai pjaustyta
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. Miltų - Ištirpinti šaltame vandenyje
  • Petražolių - Smulkintos
  • Druskos ir pipirų - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Puode šaltame pasūdytame vandenyje ištirpinti miltus ir užvirinti.
  • Suberti džiovintus baravykus ir avinžirnius į puodą. Virti, kol skystis šiek tiek sutirštės.
  • Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką ir šviežius grybus, kol suminkštės.
  • Į keptuvę pridėti smulkiai pjaustytą šoninę ir toliau kepti, kol šoninė taps traški.
  • Keptuvės turinį supilti į puodą su sriuba ir gerai išmaišyti. Virti dar 10-15 minučių.
  • Prieš patiekiant įberti smulkintas petražoles ir pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.

Pabaigai…

Vietoje avinžirnių galima naudoti pupeles ar bulves. Sriuba puikiai tinka rudeniui, kai norisi kažko šilto ir sotu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 30mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Avinžirniai, Grybų sriuba, Rudens receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating