Rudeninis daržovių konservavimas su šaknimis

Rudeninis daržovių konservavimas su šaknimis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Paskutinis spalio sekmadienis, ne tokie ir blogi tie orai. Šiandien rūsio lentynas papildėme įvairiais konservuotais daržovėmis. Burokėliai, morkos, paprikos, čiliukai ir net patisonai virto skaniomis mišrainėmis bei garnyrais. Virtuvė buvo pilna radijos dainų, o daržovių apdorojimas tapo malonumu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 hours
Gamyba 3 hours
Iš viso 5 hours
Patiekalas Garnyrai, Mišrainės
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 stiklainiai

Reikalingi Įrankiai

  • Stiklainiai (Sterilizuoti, su dangteliais)
  • Puodai (Dideli, daržovių virimui)
  • Peiliai (Aštrūs, daržovių pjaustymui)
  • Pjaustymo lentos
  • Samčiai (Skysčių pilstymui)
  • Virtuvės svarstyklės (Ingredientų svėrimui)

Ingredientai
  

Burokėliai ir morkos

  • 1 kg kg Burokėliai - Išvirti, nulupti, supjaustyti kubeliais
  • 1 kg kg Morkos - Išvirti, nulupti, supjaustyti kubeliais
  • 100 ml ml Actas - 10% tirpalo
  • 50 g g Cukrus
  • 20 g g Druska
  • 10 vnt Juodieji pipirai - Žirneliais
  • 1 l l Vanduo

Kopūstų ir kitų daržovių mišrainė

  • 1 kg kg Kopūstai - Švieži, smulkinti
  • 2 vnt vnt Obuoliai - Supjaustyti
  • 3 vnt vnt Morkos - Supjaustytos
  • 2 vnt vnt Paprikos - Supjaustytos
  • 2 vnt vnt Svogūnai - Supjaustyti
  • 3 vnt vnt Čiliukai - Smulkinti
  • 100 ml ml Actas - 10% tirpalo
  • 50 g g Cukrus
  • 20 g g Druska
  • 1/2 a.š. a.š. Ciberžolė
  • 10 vnt Juodieji pipirai - Žirneliais
  • 10 g g Malti krapai
  • 1 l l Vanduo
  • 50 ml ml Aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Burokėlius ir morkas išvirti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sudėti į didelį puodą, pridėti vandens, druskos, acto, cukraus ir pipirų. Užvirinti ir supilti į sterilizuotus stiklainius.
  • Kopūstus, obuolius, morkas, paprikas, svogūnus ir čiliukus smulkinti ir sudėti į didelį puodą. Pridėti vandens, acto, cukraus, druskos, ciberžolės, pipirų ir maltų krapų. Užvirinti, virti 10 minučių ir supilti į sterilizuotus stiklainius.
  • Stiklainius užsukti ir apversti, palikti atvėsti kambario temperatūroje.
  • Daržoves laikyti vėsioje, tamsioje vietoje. Tinka mišrainėms ir garnyrams.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka rudens daržovių pertekliaus panaudojimui. Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSotieji riebalai: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Konservavimas, Receptai su nuotraukomis, Ruduo
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai