Ruginiai pyragėliai su varške

Ruginiai pyragėliai su varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie ruginiai pyragėliai su varške yra puikus užkandis ar desertas. Jie turi turtingą skonį ir yra pagaminti iš viso grūdo ruginių miltų. Varškės įdaras suteikia švelnumo ir kreminės tekstūros, o pyragėlių tešla yra šiek tiek tvirta ir labai skani. Šis receptas puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai, Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 pyragėliai

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Didelė, padengta kepimo popieriumi)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Tešlos voltuvas (Tešlai iškočioti)
  • Šaukštas (Įdarui dėti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)

Ingredientai
  

Tešla

  • 400 g Ruginiai miltai - Viso grūdo
  • 200 ml Vanduo - Šiltas
  • 1 a.š. Druska
  • 2 v.š. Augalinis aliejus

Įdaras

  • 300 g Varškė - Šviežia
  • 2 vnt Kiaušiniai - Vidutinio dydžio
  • 50 g Cukrus
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite ruginius miltus, druską ir šiltą vandenį, kol gausite vientisą tešlą. Įpilkite aliejaus ir dar kartą gerai išmaišykite.
  • Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus.
  • Paruoškite įdarą: sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
  • Į kiekvieną tešlos apskritimą dėkite šaukštą įdaro ir užlenkite kraštus, kad suformuotumėte pyragėlius.
  • Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos ir kepkite 180°C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairius įdarus, pavyzdžiui, su mėsa ar daržovėmis. Svarbu užtikrinti, kad tešla nebūtų per stora, kad pyragėliai būtų lengvi ir traškūs.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Ruginiai pyragėliai, sveikas maistas, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai