Rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė su bulvėmis ir dešrelėmis

Rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė su bulvėmis ir dešrelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Po švenčių norisi kažko paprasto ir lengvo. Ši rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė, pagaminta iš kefyro ir kitų gaivių ingredientų, puikiai tinka lengvam pietų patiekalui. Šalia – virtos bulvės su keptais svogūnais ir rūkytomis dešrelėmis. Tai paprastas, bet labai gardus ir sotus derinys, kuris primena namų šilumą ir lietuviškos virtuvės paprastumą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai, Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Svogūnams ir dešrelėms kepti)
  • Didelis dubuo (Šaltsriubei sumaišyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis

Ingredientai
  

Šaltsriubė

  • 1 l Kefyras
  • 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
  • 5 vnt Ridikėliai - Plonais griežinėliais supjaustyti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Kietai virti ir pjaustyti
  • 1 sauja Šviežios rūgštynės - Nuplikytos ir smulkiai pjaustytos
  • 1 sauja Krapai - Smulkiai pjaustyti
  • Žiupsnelis Druska - Pagal skonį

Bulvės su dešrelėmis

  • 4 vnt Bulvės - Virtos ir sutrintos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas ir keptas
  • 200 g Rūkytos dešrelės - Supjaustytos ir apkeptos

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite kefyrą su agurku, ridikėliais, kiaušiniais, rūgštynėmis, krapais ir druska dideliame dubenyje. Laikykite šaldytuve, kol paruošite bulves.
  • Bulves išvirkite ir sutrinkite. Kepkite smulkintą svogūną keptuvėje, kol suminkštės, tada pridėkite rūkytas dešreles ir kepkite dar kelias minutes.
  • Sutrupintas bulves patiekite su keptais svogūnais ir dešrelėmis. Šalia patiekite šaltsriubę.

Pabaigai…

Rūgštynės gali būti pakeistos šviežiomis žolelėmis, jei nėra rūgštynių sezono metu. Šaltsriubė puikiai atgaivina karštomis vasaros dienomis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvės su dešrelėmis, Kefyras, Ridikėliai, Rūgštynės, Šaltsriubė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating