
Rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė su bulvėmis ir dešrelėmis
Po švenčių norisi kažko paprasto ir lengvo. Ši rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė, pagaminta iš kefyro ir kitų gaivių ingredientų, puikiai tinka lengvam pietų patiekalui. Šalia – virtos bulvės su keptais svogūnais ir rūkytomis dešrelėmis. Tai paprastas, bet labai gardus ir sotus derinys, kuris primena namų šilumą ir lietuviškos virtuvės paprastumą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Svogūnams ir dešrelėms kepti)
- Didelis dubuo (Šaltsriubei sumaišyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis
Ingredientai
Šaltsriubė
- 1 l Kefyras
- 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
- 5 vnt Ridikėliai - Plonais griežinėliais supjaustyti
- 2 vnt Kiaušiniai - Kietai virti ir pjaustyti
- 1 sauja Šviežios rūgštynės - Nuplikytos ir smulkiai pjaustytos
- 1 sauja Krapai - Smulkiai pjaustyti
- Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
Bulvės su dešrelėmis
- 4 vnt Bulvės - Virtos ir sutrintos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas ir keptas
- 200 g Rūkytos dešrelės - Supjaustytos ir apkeptos
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kefyrą su agurku, ridikėliais, kiaušiniais, rūgštynėmis, krapais ir druska dideliame dubenyje. Laikykite šaldytuve, kol paruošite bulves.
- Bulves išvirkite ir sutrinkite. Kepkite smulkintą svogūną keptuvėje, kol suminkštės, tada pridėkite rūkytas dešreles ir kepkite dar kelias minutes.
- Sutrupintas bulves patiekite su keptais svogūnais ir dešrelėmis. Šalia patiekite šaltsriubę.
Pabaigai…
Rūgštynės gali būti pakeistos šviežiomis žolelėmis, jei nėra rūgštynių sezono metu. Šaltsriubė puikiai atgaivina karštomis vasaros dienomis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg