Rūgštynių sriuba su kiaulienos bulionu

Rūgštynių sriuba su kiaulienos bulionu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši rūgštynių sriuba, pagaminta pagal mamos ir močiutės receptą, yra nostalgiškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro kiaulienos bulionas ir konservuotos rūgštynės. Šis paprastas, bet skanus receptas sujungia tradicijas su šiuolaikiniais ingredientais ir yra puikus pasirinkimas lengvam ir maistingam pietų patiekalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sriubai virti)
  • Peilis (Bulvėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ruošti)
  • Šaukštas (Maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 l Kiaulienos bulionas - Iš kiaulienos kauliukų
  • 2 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 2 v.š. Miežinės kruopos - Su kaupu
  • 250 ml Konservuotos rūgštynės - Pusė puslitrinio indelio
  • 1 vnt Kiaušinis - Supiltas plakant

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos bulioną užvirkite dideliame puode.
  • Į bulioną sudėkite nuluptas ir supjaustytas bulves, miežines kruopas ir virkite, kol daržovės bus minkštos.
  • Pridėkite konservuotas rūgštynes ir leiskite sriubai užvirti.
  • Atskirai suplakite kiaušinį ir atsargiai įpilkite jį į sriubą, nuolat maišydami.
  • Leiskite sriubai dar kartą užvirti ir nukelkite nuo ugnies.
  • Patiekite karštą su šviežiomis žolelėmis, jei pageidaujate.

Pabaigai…

Šią sriubą galite praturtinti, pridėdami morkų ar kitų daržovių, taip pat naudoti šviežias rūgštynes vietoje konservuotų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Kiaulienos bulionas, Miežinės kruopos, Rūgštynių sriuba, Tradiciški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating