Rūkyta skumbrė ir lynas mini rūkyklėlėje
Šiandien dalinuosi savo vyro Edvardo nuotykiu su mini rūkyklėle. Jis išbandė rūkyti skumbrę ir lyną, naudojant medicininį puodą kaip rūkyklėlę. Patiekalas pavyko tobulai, ir ši rūkyklėlė visada keliaus su mumis į gamtą. Pirmiausia žuvytes užpylėme dideliu kiekiu druskos, tada nuplovėme druską, įtrynėme česnaku, pipirais ir krapais, ir galiausiai rūkykloje pralaikėme 30 minučių. Rezultatas – dieviškai skanus rūkytas žuvies patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Mini rūkyklėlė (Naudota medicininis puodas)
- Folija (Žuvies įpakavimui)
- Peilis (Žuvies paruošimui)
- Druska (Marinavimui)
- Česnakai (Prieskoniavimui)
- Pipirai (Prieskoniavimui)
- Krapai (Prieskoniavimui)
Ingredientai
Žuvys
- 2 vnt Skumbrės - Vidutinio dydžio
- 2 vnt Lynai - Vidutinio dydžio
- 100 g Druska - Marinavimui
- 3 skiltelės Česnakai - Supjaustyti griežinėliais
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Malti
- 1 ryšelis Krapai - Smulkinti
Gaminimo eiga
- Žuvis užpilti dideliu kiekiu druskos ir palaikyti 2 valandas.
- Nuplauti druską nuo žuvų ir dar 5 minutėms pamirkyti vandenyje.
- Nusausinti žuvis, įtrinti česnaku, pipirais ir krapais.
- Žuvis įvynioti į foliją ir dėti į mini rūkyklėlę.
- Rūkyklėlę naudoti pagal instrukciją, žuvis rūkyti apie 30 minučių.
Pabaigai…
Mini rūkyklėlė gali būti pagaminta iš medicininio puodo, svarbu naudoti tinkamą foliją ir prieskonius, kad skonis būtų tobulas.
Maistingumo lentelė
Baltymai: 35gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 2000mgKalis: 500mgVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg