Rūkyta Šonkaulių Perlinių Kruopų Sriuba su Marinuotais Agurkais

Rūkyta Šonkaulių Perlinių Kruopų Sriuba su Marinuotais Agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien gaminau sriubą, kurią vieni vadina perlinėmis kruopomis, kiti – agurkine. Kiekviena šeimininkė turi savo būdą šiai sriubai virti. Aš ją verdu taip: išverdu perlines kruopas, nuplaunu jas šaltu vandeniu, o tada keptuvėje ant sviesto troškinu smulkintas morkas, bulves ir svogūnus. Ši sriuba pasižymi rūkyto šonkaulių skonio ir marinuotų agurkėlių deriniu, kuris suteikia ypatingą skonį. Pabaigoje gardinu natūraliu jogurtu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio, sriubai virti)
  • Keptuvė (Daržovėms troškinti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Šaukštas (Sriubai maišyti)

Ingredientai
  

Sriubos pagrindas

  • 200 g Perlinės kruopos - Išvirtos ir nuplautos šaltu vandeniu
  • 300 g Rūkyti šonkauliai - Išvirti, mėsa susmulkinta
  • 2 vnt Morkos - Smulkintos
  • 2 vnt Bulvės - Smulkintos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 3 vnt Marinuoti agurkai - Smulkinti
  • 1 valg. š. Sviestas - Troškinimui
  • 100 ml Natūralus jogurtas - Sriubai gardinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Perlines kruopas išvirkite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Keptuvėje ant sviesto troškinkite smulkintas morkas, bulves ir svogūnus, kol daržovės taps minkštos.
  • Puode išvirkite rūkytus šonkauliukus. Išėmę šonkauliukus, smulkiai supjaustykite mėsą.
  • Į puodą su šonkaulių sultiniu sudėkite perlines kruopas, troškintas daržoves, smulkintą mėsą ir smulkintus marinuotus agurkėlius. Virkite viską apie 5 minutes kartu.
  • Pabaigoje sriubą gardinkite natūraliu jogurtu ir, jei reikia, papildykite druska ir pipirais pagal skonį.

Pabaigai…

Sriuba geriausiai skanaujama tą pačią dieną, kai pagaminama, kad daržovės išliktų traškios.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 40mgNatris: 400mgKalis: 350mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 4000IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Marinuoti agurkai, Perlinės kruopos, Receptai su nuotraukomis, Rūkyti šonkauliai, Sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating