
Rūkyta žąsies krūtinėlė su kalendra
Šis receptas yra puikus būdas paruošti žąsies krūtinėlę naudojant džiną ir kalendrą. Žąsies krūtinėlės sūdymas ir rūkymas suteikia ypatingą skonį, o dūmo kvapas puikiai papildo šio patiekalo subtilų skonį. Patiekite su mėgstamais garnyrais arba tiesiog mėgaukitės kaip užkandį.
Reikalingi Įrankiai
- Rūkykla (Tinka šalto dūmo rūkymas)
- Šaldytuvas
- Indas sūdymui (Tinka didelė plastikinė arba stiklinė tara)
Ingredientai
- 2 vnt Žąsų krūtinėlės - Kiekviena krūtinėlė perpjauta į 4 dalis
- 100 ml Džinas - Galite naudoti kitą alkoholį
- 50 g Druska
- 1 a.š. Maltos kalendros
Gaminimo eiga
- Sumaišykite žąsų krūtinėles su džinu, druska ir kalendra. Statykite šaltai ir laikykite 4-5 paras, kiekvieną dieną pavartant.
- Po to nuplaukite, nusausinkite ir vėl įtrinkite stambiai malta kalendra. Džiovinkite parą ir dėkite į rūkyklą.
- Rūkykite 6-12 valandų šaltu dūmu (dūmo temperatūra 25-30 laipsnių), naudokite obels medieną, o pabaigoje pridėkite truputį kadagio.
- Po rūkymo kabinkite vytintis arba vakumuokite į vakuumo pakuotes ir laikykite šaldytuve.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis prieskoninėmis žolelėmis, norint gauti skirtingus skonius. Obels ir kadagio mediena suteikia ypatingą aromatą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 70mgNatris: 1000mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg