Rūkyta žąsies krūtinėlė su kalendra

Rūkyta žąsies krūtinėlė su kalendra

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra puikus būdas paruošti žąsies krūtinėlę naudojant džiną ir kalendrą. Žąsies krūtinėlės sūdymas ir rūkymas suteikia ypatingą skonį, o dūmo kvapas puikiai papildo šio patiekalo subtilų skonį. Patiekite su mėgstamais garnyrais arba tiesiog mėgaukitės kaip užkandį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 hours
Gamyba 12 hours
Iš viso 14 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Rūkykla (Tinka šalto dūmo rūkymas)
  • Šaldytuvas
  • Indas sūdymui (Tinka didelė plastikinė arba stiklinė tara)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Žąsų krūtinėlės - Kiekviena krūtinėlė perpjauta į 4 dalis
  • 100 ml Džinas - Galite naudoti kitą alkoholį
  • 50 g Druska
  • 1 a.š. Maltos kalendros

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite žąsų krūtinėles su džinu, druska ir kalendra. Statykite šaltai ir laikykite 4-5 paras, kiekvieną dieną pavartant.
  • Po to nuplaukite, nusausinkite ir vėl įtrinkite stambiai malta kalendra. Džiovinkite parą ir dėkite į rūkyklą.
  • Rūkykite 6-12 valandų šaltu dūmu (dūmo temperatūra 25-30 laipsnių), naudokite obels medieną, o pabaigoje pridėkite truputį kadagio.
  • Po rūkymo kabinkite vytintis arba vakumuokite į vakuumo pakuotes ir laikykite šaldytuve.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis prieskoninėmis žolelėmis, norint gauti skirtingus skonius. Obels ir kadagio mediena suteikia ypatingą aromatą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 70mgNatris: 1000mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Garnyrai, Kalendra, Rūkymas, Rūkyta žąsis, Sūdymas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai