
Rukytas Filiukas su Juoda Duona ir Meškiniu Česnaku
Naminis rukytas filiukas, patiekiamas su tradicine juoda duona, papildytas daržo svogūnų laiškais ir meškinio česnako lapeliais, kurie suteikia ypatingą skonį. Meškinis česnakas – pavasario vitaminas, rinkti jį reikia saikingai ir atsakingai, saugant gamtą.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Filiukui pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Duonai ir filiukui pjaustyti)
Ingredientai
- 200 g Rukytas filiukas - Geriausiai rinktis naminį
- 2 riekelės Juoda duona - Storas, minkštas riekelės
- 1 sauja Svogūnų laiškai - Iš daržo
- 1 sauja Meškinis česnakas - Šviežias, pavasarinis
Gaminimo eiga
- Filiuką supjaustykite plonais griežinėliais.
- Juodą duoną patiekite kartu su pjaustytu filiuku, svogūnų laiškais ir meškinio česnako lapais.
Pabaigai…
Meškinis česnakas praturtina patiekalą natūraliu pavasario vitaminų šaltiniu. Būkite atsargūs rinkdami šį augalą gamtoje, kad išsaugotumėte jo natūralius išteklius.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg