Rūkytos jūros eserio ir makaronų salotos

Rūkytos jūros eserio ir makaronų salotos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kartais grįžti namo alkanas, o šaldytuve nėra paruošto maisto. Tada tenka improvizuoti. Šios rūkytos jūros eserio ir makaronų salotos atsirado būtent taip – iš to, kas buvo šaldytuve. Rezultatas? Gana pigu, bet labai skanu. Pabandykite ir jūs.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Makaronams virti)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Peilis (Agurkams, svogūnams ir eseriui pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 200 g Makaronai - Maži makaronai, geriausiai tinka kriauklelės
  • 1.5 vnt Raugintas agurkas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Kietai virti kiaušiniai - Smulkiai pjaustyti
  • 0.25 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 4 v.š. Konservuoti kukurūzai
  • 100 g Mini krevetės - Apvirti
  • 150 g Rūkytas jūros eserys - Suskaldytas į gabaliukus
  • Majonezas - Pagal skonį, galima naudoti ir česnakinį majonezą
  • Prieskoniai - Pagal skonį kiaušiniams

Gaminimo eiga
 

  • Makaronus išvirti pagal pakuotės nurodymus, atvėsinti ir sudėti į didelį dubenį.
  • Agurkus, kiaušinius ir svogūną smulkiai supjaustyti, sudėti į dubenį su makaronais.
  • Įdėti kukurūzus, apvirtas krevetes ir gabaliukais susmulkintą rūkytą jūros eserys.
  • Pagardinti majonezu (galima naudoti česnakinį) ir prieskoniais pagal skonį.
  • Viską gerai išmaišyti ir patiekti.

Pabaigai…

Šias salotas galite derinti su įvairiais padažais ar daržovėmis pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Jūros eserys, Krevetės, Makaronai, Salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai