
Rūkytos lydekos mišrainė
Šiandien pasilepinau puikiu patiekalu – rūkytos lydekos mišraine. Nors šiek tiek nuklydau nuo pasninko, rezultatas buvo verta kiekvieno kąsnio! Šį receptą išbandžiau su karšto rūkymo lydeka, kuri svėrė apie 400g. Patiekalas gavosi labai skanus, o paprasta gamyba užtikrina, kad net ir pradedantis kulinaras puikiai susitvarkys.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Skirta lydekai ir kitiems ingredientams supjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Dubuo (Mišrainei maišyti)
- Šaukštas (Mišrainei maišyti)
Ingredientai
- 400 g Rūkytos lydekos - Karšto rūkymo
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 100 g Konservuotų žirnelių - Nusausintų
- 2 vnt Virti kiaušiniai - Supjaustyti kubeliais
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 100 g Majonezas - Galima keisti su grietine ar jogurtu
Gaminimo eiga
- Nukaulinkite lydeką ir supjaustykite ją mažais gabalėliais. Svogūną smulkiai supjaustykite.
- Dubenyje sumaišykite lydeką, svogūną, konservuotus žirnelius ir kubeliais supjaustytus virtus kiaušinius.
- Paskaninkite druska, pipirais ir įmaišykite majonezą. Gerai išmaišykite.
- Patiekite su šviežia duona arba agurkais. Skanaus!
Pabaigai…
Rūkyta lydeka suteikia mišrainei ypatingą skonį. Galite eksperimentuoti, pridėdami kitų prieskonių ar žolelių, tokių kaip krapai ar petražolės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 220mgNatris: 800mgKalis: 450mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg