Ryžiai su mėsa

Ryžiai su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas skirtas ryžių patiekalui su mėsa, kuris yra paprastas ir skanus būdas pamaloninti savo šeimą. Ryžiai yra užpilti šaltu vandeniu per naktį, o mėsa yra kepta su daug svogūnų ir morkų. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris patiks visiems.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sunkus, troškinimui)
  • Keptuvė (Mėsai ir daržovėms kepti)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 500 g Ryžiai - Pamerkti šaltame vandenyje per naktį
  • 500 g Mėsa - Jautiena arba kiauliena, supjaustyta kubeliais
  • 3 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 3 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais
  • Prieskoniai - Druska, pipirai, pagal skonį
  • 3 skiltelės Česnakai - Smulkiai kapoti
  • Vanduo - Užpilti per vieną pirštą virš ryžių

Gaminimo eiga
 

  • Ryžius užpilu iš vakaro šaltu vandeniu ir palieku. Nusistovėjusį vandenį nupilu ir vėl užpilu vandens.
  • Gerai apkepti mėsą, po to pridėti daug svogūnų. Kai svogūnai bus jau minkšti, pridėti pjaustytų morkų. Vėl viską kartu lėtai troškinti, kol morkos taps minkštos.
  • Į sunkaus puodo dugną supilu troškintą mėsą su daržovėm. Nusausintus ryžius. Pasirinktus prieskonius, kapotą česnaką. Užpilu vandens per vieną pirštą.
  • Pirmiau ant kaitrios ugnies, kol vanduo užvirs. Po to uždengus, ant lėtos ugnies apie 30 min troškinu.
  • Puodą su ryžiais išverčiu į platų indą, kad mėsa su daržovėm atsidurtų ant paviršiaus.

Pabaigai…

Galite pridėti įvairių prieskonių pagal savo skonį, pvz., ciberžolės arba lauro lapų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 80gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Lietuviški receptai, Mėsa, Ryžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai