Saksonijos varškėčiai
Labai skanus receptas, kuriame galima pasinaudoti savo fantazija ir improvizuoti, tikimės, kad atrasite sau tinkantį ir patinkantį šių Saksonijos varškėčių skonį.
Ingredientai
- 400 g varškės
- 400 g bulvių
- 50 g razinų (nėra būtina)
- 2 kiaušiniai
- 2 stiklinės miltų
- Žiupsnelis druskos
- 7 šaukštai cukraus
- 1 citrina
- 4 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis cinamono
Gaminimo eiga
- Virtas bulves sumalkite arba sutarkuokite smulkia tarka
- Jei naudojate, jas nuplaukite ir sumaišykite su bulvėmis, kiaušiniais, druska, varške, 5 šaukštais cukraus ir pusės citrinos sultimis.
- Suminkykite tešlą
- Pasibarstykite rankas miltais ir formuokite maždaug 5 cm skersmens virtinukus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 75 laipsnių.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir paskrudinkite apie 6-8 minutes varškėtukus iš abiejų pusių
- Sudėkite varškėtukus į skardą ir kepkite dar apie 10-15 minučių
- Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite varškėtukus.
- Tradiciškai patiekiami su obuolių džemu arba vaisiais iš kompoto
Pabaigai…
Skanaus!