Saksonijos varškėčiai

Saksonijos varškėčiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Labai skanus receptas, kuriame galima pasinaudoti savo fantazija ir improvizuoti, tikimės, kad atrasite sau tinkantį ir patinkantį šių Saksonijos varškėčių skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 400 g varškės
  • 400 g bulvių
  • 50 g razinų (nėra būtina)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 stiklinės miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 7 šaukštai cukraus
  • 1 citrina
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštelis cinamono

Gaminimo eiga
 

  • Virtas bulves sumalkite arba sutarkuokite smulkia tarka
  • Jei naudojate, jas nuplaukite ir sumaišykite su bulvėmis, kiaušiniais, druska, varške, 5 šaukštais cukraus ir pusės citrinos sultimis.
  • Suminkykite tešlą
  • Pasibarstykite rankas miltais ir formuokite maždaug 5 cm skersmens virtinukus.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 75 laipsnių.
  • Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir paskrudinkite apie 6-8 minutes varškėtukus iš abiejų pusių
  • Sudėkite varškėtukus į skardą ir kepkite dar apie 10-15 minučių
  • Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite varškėtukus.
  • Tradiciškai patiekiami su obuolių džemu arba vaisiais iš kompoto

Pabaigai…

Skanaus!
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai