
Saldaus pieno sūris su razinomis ir aguonomis
Šis saldaus pieno sūris yra tradicinis lietuviškas desertas, kurį gaminu jau penktą kartą. Nors patirties neturiu daug, rezultatai visada būna puikūs ir visa šeima juo mėgaujasi. Sūrio ruošimui naudojau naminį pieną, kuris suteikia ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma
- Kiaurasamtis
- Maišymo šaukštas
- Daugkartinis tinklinis maišelis (Naudotas sūrio masės formavimui ir paslėgimui)
Ingredientai
- 3 l Pienas - Naminis
- 1 a.š. Citrinos rūgštis
- Sauja Razinos - Nuplautos
- 1 v.š. Aguonos
Gaminimo eiga
- Pieną pašildykite iki 80 °C temperatūros ir išjunkite kaitrą.
- Į pieną suberkite citrinos rūgštį ir maišykite tol, kol atsiskirs išrūgos.
- Visą masę pilkite per kiaurasamtį ir maišykite, kad būtų sausesnė masė.
- Į sūrio masę suberkite nuplautas razinas ir aguonas bei gerai išmaišykite.
- Sudėkite masę į daugkartinį tinklinį maišelį ir paslėkite lėkštėje.
- Po poros valandų išimkite sūrį iš maišelio ir galima skanauti.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais džiovintais vaisiais ar prieskoniais, kad suteiktumėte sūriui unikalų skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 75mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 35gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 8mg