Saldaus pieno sūris su razinomis ir aguonomis

Saldaus pieno sūris su razinomis ir aguonomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis saldaus pieno sūris yra tradicinis lietuviškas desertas, kurį gaminu jau penktą kartą. Nors patirties neturiu daug, rezultatai visada būna puikūs ir visa šeima juo mėgaujasi. Sūrio ruošimui naudojau naminį pieną, kuris suteikia ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma
  • Kiaurasamtis
  • Maišymo šaukštas
  • Daugkartinis tinklinis maišelis (Naudotas sūrio masės formavimui ir paslėgimui)

Ingredientai
  

  • 3 l Pienas - Naminis
  • 1 a.š. Citrinos rūgštis
  • Sauja Razinos - Nuplautos
  • 1 v.š. Aguonos

Gaminimo eiga
 

  • Pieną pašildykite iki 80 °C temperatūros ir išjunkite kaitrą.
  • Į pieną suberkite citrinos rūgštį ir maišykite tol, kol atsiskirs išrūgos.
  • Visą masę pilkite per kiaurasamtį ir maišykite, kad būtų sausesnė masė.
  • Į sūrio masę suberkite nuplautas razinas ir aguonas bei gerai išmaišykite.
  • Sudėkite masę į daugkartinį tinklinį maišelį ir paslėkite lėkštėje.
  • Po poros valandų išimkite sūrį iš maišelio ir galima skanauti.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais džiovintais vaisiais ar prieskoniais, kad suteiktumėte sūriui unikalų skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 75mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 35gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Aguonų sūris, Razinų sūris, Saldaus pieno sūris, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai