
Saldūs kepti varškėčiai su šokoladu ir šilauogėmis
Ta pati mergelė, tik kita suknelė! Mūsų visų labai mėgiami kepti varškėčiai gauna naują rūbą – šį kartą su šokoladu ir šilauogėmis. Šis receptas yra paprastas, bet visada gardus, primenantis vaikystę ir tingius sekmadienio rytus, kai visi susirenkame prie stalo pasilepinti saldžiausiais skanėstais. Nesvarbu, ar valgysite juos su šviežiomis uogomis, ar tiesiog su šokolado padažu, šie varškėčiai tikrai nepaliks abejingų.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Keptuvė (Varškėčiams kepti)
- Mentelė (Varškėčiams apversti)
- Lėkštė (Patiekti varškėčius)
Ingredientai
- 250 g Varškė
- 1 vnt Kiaušinis
- 2 v.š. Cukrus
- 50 g Miltai
- Pagal skonį Aliejus arba sviestas - Kepti
- 50 g Šokoladas - Ištirpintas
- 100 g Šilauogės - Šviežios
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi dubenyje. Įberkite miltus ir gerai išmaišykite, kol tešla bus vienalytė.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi arba sviestu. Formuokite mažus varškėčius ir kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus abiejose pusėse.
- Patiekite varškėčius ant lėkštės, užpilkite ištirpintu šokoladu ir papuoškite šilauogėmis.
Pabaigai…
Varškėčius galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, jei norite sveikesnės alternatyvos. Taip pat šį receptą galima praturtinti papildomais priedais, tokiais kaip riešutai ar įvairios džiovintos uogos.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg