Šaldytos trintos braškės ir drebučiai su DanSukker cukrumi

Šaldytos trintos braškės ir drebučiai su DanSukker cukrumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiam receptui naudojau 11 kg šviežių braškių, iš kurių paruošiau šaldytas trintas braškes ir gardžius drebučius, naudodama DanSukker uogienės cukrų. Tai puikus būdas išlaikyti vasaros skonį visus metus. Šie drebučiai virti iš 3 kg braškių, cukraus ir vos 150 ml vandens – paprasta, bet labai skanu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Uogienės ir drebučiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 stiklainiai
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis 3 kg braškių virimui)
  • Plastikinės talpyklos (Šaldymui)
  • Stiklainiai (Sterilizuoti, uogienėms)
  • Samčiai (Uogienei ir drebučiams supilti)
  • Maišymo mentelė (Braškių maišymui virimo metu)

Ingredientai
  

  • 11 kg Šviežios braškės - Dalį naudosime šaldymui, dalį drebučiams
  • 1 pakelis DanSukker uogienės cukrus - Pakanka vieno pakelio 3 kg braškių
  • 150 ml Vanduo - Drebučiams virti

Gaminimo eiga
 

  • Braškių dalį sumaišyti su DanSukker cukrumi, įpilti 150 ml vandens ir virti 10 minučių. Supilti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir leisti atvėsti.
  • Likusią braškių dalį sutrinti ir supilti į plastikines talpyklas, uždengti ir šaldyti. Tinka naudoti desertams, kokteiliams ar tiesiog taip.

Pabaigai…

Šie drebučiai puikiai tinka prie šviežios duonos ar ant blynų. Šaldytas braškes galima naudoti kokteiliams, desertams ar tiesiog taip valgyti.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 1gNatris: 1mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 70mg
Recepto raktažodžiai Braškės, DanSukker cukrus, Drebučiai, Šaldytos braškės, Uogienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai