
Saldžios spurgos su cukraus pudra ir sviestinės tešlos sausainiai
Šis receptas atsirado iš paprasto noro pabėgti nuo kasdienybės ir sukurti kažką jaukaus bei šilto. Nesvarbu, ar esate jaukiai įsitaisę šiltame kambaryje žiemos vakarą, ar tiesiog norite nudžiuginti savo artimuosius – šios saldžios spurgos su cukraus pudra ir sviestinės tešlos sausainiai yra tai, ko reikia. Tai patiekalas, kuris kviečia susiburti ir mėgautis mažais gyvenimo malonumais.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Giliai kepti spurgoms)
- Kepimo popierius
- Indelis cukraus pudrai (Apibarstyti spurgas)
- Kepimo skarda (Sausainiams kepti)
Ingredientai
Tešla
- 300 g Miltai
- 100 g Sviestas - Atšaldytas, supjaustytas mažais kubeliais
- 50 g Cukrus
- 1 vnt Kiaušinis - Vidutinio dydžio
- 50 ml Šaltas vanduo - Priklausomai nuo tešlos konsistencijos
Spurgos
- 300 g Miltai
- 150 ml Vanduo
- 30 g Sviestas
- 30 g Cukrus
- 1 vnt Kiaušinis - Vidutinio dydžio
Gaminimo eiga
- Sviestą sumaišyti su miltais ir cukrumi iki trupinių konsistencijos. Įdėti kiaušinį ir šaltą vandenį, suminkyti tešlą. Palikti šaldytuve 30 minučių.
- Tešlą iškočioti ir išpjauti sausainių formas. Dėti ant kepimo skardos ir kepti 180°C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
- Spurgoms paruošti, sviestą ištirpinti vandenyje su cukrumi, įdėti miltus ir maišyti iki tešla atšoka nuo indo kraštų. Palikti atvėsti, tada įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
- Karštame aliejuje kepti mažas spurgas, kol taps auksinės spalvos. Išimti ir leisti nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio.
- Spurgas apibarstyti cukraus pudra ir patiekti kartu su sausainiais.
Pabaigai…
Šie spurgos ir sausainiai puikiai tinka prie kavos ar arbatos. Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, tokiais kaip šokolado drožlės ar riešutai.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 55gBaltymai: 6gRiebalai: 22gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 80mgNatris: 120mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 10IU