
Saldžiosios mielinės spurgos
Šios mielinės spurgos yra ne tik skanios, bet ir lengvai paruošiamos namuose. Nors išvaizda gali pasirodyti ne itin patraukli, skonis tikrai kompensuoja tai. Naudojant paprastus ingredientus ir sekančius kelis paprastus žingsnius, galėsite pasigaminti šiuos skanėstus bet kada norėdami.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Kepimo popierius (Iškloti spurgoms prieš kepimą)
- Kepimo grotelės (Spurgoms atvėsinti po kepimo)
- Samtis (Aliejui pašalinti nuo spurgų)
Ingredientai
- 7 g Mielės - Sausos mielės
- 100 g Cukrus
- 250 ml Pienas - Šiltas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 g Sviestas - Tirpintas
- 500 g Miltai - Kvietiniai
- 500 ml Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Sujunkite mieles su cukrumi ir šiltu pienu, palikite šiltoje vietoje, kol susidarys putos.
- Įmaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą ir miltus. Minkyti, kol tešla taps lygi ir elastinga.
- Palikite tešlą pakilti apie 1 valandą arba kol padvigubės.
- Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus, kuriuos uždenkite ir palikite dar 15 minučių kilti.
- Kepti spurgas įkaitintame aliejuje, kol abi pusės bus gražiai auksinės spalvos.
- Perkelkite spurgas ant grotelių, kad pašalintumėte perteklinį aliejų ir leiskite atvėsti. Apibarstykite cukrumi ir patiekite.
Pabaigai…
Šios spurgos yra geriausios šviežios, tačiau jas galima laikyti sandariai uždarytame inde iki 2 dienų. Norėdami atnaujinti, įkaitinkite orkaitėje apie 5 minutes 180°C temperatūroje.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 100IU