Saldžiosios mielinės spurgos

Saldžiosios mielinės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios mielinės spurgos yra ne tik skanios, bet ir lengvai paruošiamos namuose. Nors išvaizda gali pasirodyti ne itin patraukli, skonis tikrai kompensuoja tai. Naudojant paprastus ingredientus ir sekančius kelis paprastus žingsnius, galėsite pasigaminti šiuos skanėstus bet kada norėdami.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 vnt
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Kepimo popierius (Iškloti spurgoms prieš kepimą)
  • Kepimo grotelės (Spurgoms atvėsinti po kepimo)
  • Samtis (Aliejui pašalinti nuo spurgų)

Ingredientai
  

  • 7 g Mielės - Sausos mielės
  • 100 g Cukrus
  • 250 ml Pienas - Šiltas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 50 g Sviestas - Tirpintas
  • 500 g Miltai - Kvietiniai
  • 500 ml Aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Sujunkite mieles su cukrumi ir šiltu pienu, palikite šiltoje vietoje, kol susidarys putos.
  • Įmaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą ir miltus. Minkyti, kol tešla taps lygi ir elastinga.
  • Palikite tešlą pakilti apie 1 valandą arba kol padvigubės.
  • Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus, kuriuos uždenkite ir palikite dar 15 minučių kilti.
  • Kepti spurgas įkaitintame aliejuje, kol abi pusės bus gražiai auksinės spalvos.
  • Perkelkite spurgas ant grotelių, kad pašalintumėte perteklinį aliejų ir leiskite atvėsti. Apibarstykite cukrumi ir patiekite.

Pabaigai…

Šios spurgos yra geriausios šviežios, tačiau jas galima laikyti sandariai uždarytame inde iki 2 dienų. Norėdami atnaujinti, įkaitinkite orkaitėje apie 5 minutes 180°C temperatūroje.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 100IU
Recepto raktažodžiai Desertai, Mielinės spurgos, Spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai