
Salotos su karšto rūkymo žuvimi
Rūkytos žuvies mišinė yra ne dažnas, bet mano labai mėgstamas pusryčių patiekalas. Agurkai, ridikėliai, svogūno laiškai ir kiaušiniai suteikia gaivumo, o majonezas ir krienai – aštrumo. Šios salotos puikiai tinka ypatingoms progoms ar tiesiog norint pradėti dieną gaiviai ir skaniai.
Reikalingi Įrankiai
- Skustukas (Agurkams pjaustyti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Agurkams nusausinti)
- Dubuo (Ingridientams maišyti)
- Šaukštas (Mišrainės maišymui)
- Maistinė plėvelė (Salotoms susukti)
- Šaldiklis (Salotoms atšaldyti)
Ingredientai
Salotos
- 4 vnt Agurkai - Skusti, nusausinti
- 200 g Rūkyta žuvis - Nukaulinta
- 50 g Svogūno laiškai - Smulkinti
- 50 g Ridikėliai - Plonai pjaustyti
- 2 vnt Virti kiaušiniai - Smulkinti
- 20 ml Citrinos sultys - Šviežios
- 50 g Majonezas
- 1 a.š. Krienai
- Pagal skonį Pipirai
- Papuošimui Ridikėliai - Plonai pjaustyti
- Papuošimui Krapai
- Papuošimui Rausvieji pipirai
Gaminimo eiga
- Agurkus suraižyti skustuku ir dėti nusausinti tarp popierinių rankšluosčių.
- Rūkytą žuvį nukaulinti, sudėti į dubenį su smulkintais svogūno laiškais, ridikėliais, virtais kiaušiniais ir krapais.
- Gardinimui įpilti citrinos sulčių, įdėti majonezo, krienų ir pagardinti pipirais.
- Nusausintą agurką dėti ant maistinės plėvelės, ant jo uždėti mišinį ir atsargiai susukti.
- Atšaldyti šaldiklyje 10 minučių, tada išvynioti ir atsargiai perkelti į lėkštę.
- Puošti agurku, ridikėliu, krapais ir rausvaisiais pipirais.
Pabaigai…
Rūkyta žuvis suteikia patiekalui ypatingą skonį, o šaldiklyje atšaldytos salotos yra gaivus ir netikėtas būdas pradėti dieną.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg