![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/saltibarsciai-be-bulviu-saltibarsciai-500x500.jpg)
Šaltibarščiai be bulvių
Ar yra tokių, kurie valgo šaltibarščius be bulvių? Aš ir mano šeimyna taip darome, netgi su specialiais pageidavimais: be kiaušinio trupinio ir labai šalti, laikyti šaldytuve mažiausiai 2 valandas. Šiandien kaifuoju nuo jų skonio!
Reikalingi Įrankiai
- Didelė dubenė (Sriubos maišymui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Šaldytuvas (Sriubos laikymui)
Ingredientai
Ingredientai
- 700 ml Kefyras
- 300 ml Vanduo - Šaltas
- 3 vnt Marinuoti burokėliai - Pjaustyti kubeliais
- 2 vnt Agurkai - Smulkiai pjaustyti
- 4 vnt Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti
- Keli šakelės Krapai - Smulkiai pjaustyti
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite kefyrą ir šaltą vandenį.
- Įmaišykite smulkintus burokėlius, agurkus, svogūnų laiškus ir krapus.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Sriubą laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas, kad gerai atšaltų.
- Patiekite labai šaltą.
Pabaigai…
Jei norite, galite patiekti su virtomis bulvėmis atskirai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 10mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg