
Šaltibarščiai su Bulvių Krepšeliais
Šaltibarščiai yra tradicinė lietuviška šaltsriubė, gaminama iš kefyro, pieno, marinuotų burokėlių, šviežio agurko, svogūnų laiškų ir virto kiaušinio. Šis receptas taip pat siūlo pridėti ridikėlių, kurie prideda papildomą skonio dimensiją. Bulvių krepšeliai gaminami iš bulvių košės, suformuotos į krepšelius ir keptos gruzdintuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Šaltibarščiams sumaišyti)
- Peilis (Agurkui, svogūnų laiškams ir ridikėliams pjaustyti)
- Gruzdintuvė (Bulvių krepšeliams kepti)
- Virtuvės šaukštas (Košei formuoti)
Ingredientai
Šaltibarščiai
- 1 l Kefyras
- 0.5 l Pienas
- 1 stiklainis Marinuoti burokėliai - su skysčiu
- 1 vnt Šviežias agurkas - supjaustytas
- 2 vnt Svogūnų laiškai - supjaustyti
- 2 vnt Virti kiaušiniai - supjaustyti
- 1 sauja Ridikėliai - smulkiai pjaustyti
Bulvių Krepšeliai
- 1 kg Bulvės - virtos ir sutrintos
- 50 g Sviestas
- 100 ml Pienas
- 1 šaukštas Džiovintos petražolės
- pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Visus šaltibarščių ingredientus sumaišyti dideliame dubenyje. Leisti pastovėti šaldytuve kelias valandas, kad skoniai susimaišytų.
- Bulvių košei: sumaišyti virtas bulves su sviestu, pienu ir džiovintomis petražolėmis. Pagardinti druska ir pipirais.
- Suformuoti bulvių košę į krepšelius ir kepti gruzdintuvėje 200°C temperatūroje apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šaltibarščius geriausia paruošti iš anksto ir leisti jiems pastovėti šaldytuve, kad skoniai gerai susimaišytų. Bulvių krepšeliai gali būti kepami orkaitėje, jei neturite gruzdintuvės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg