Šaltibarščiai su lediniu vandeniu ir kepta kiauliena su bulvėmis

Šaltibarščiai su lediniu vandeniu ir kepta kiauliena su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šaltibarščiai yra klasikinis lietuviškas šaltas sriubos patiekalas, kuris dažniausiai valgomas karštomis vasaros dienomis. Šis receptas pasižymi netikėta alternatyva – vietoj įprasto kefyro naudojama grietinė, o ledinis vanduo suteikia ypatingo gaivumo. Šalia patiekiama kepta kiaulienos mentė su bulvėmis, kuri suteikia sotumo ir šilumos deriniui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai, Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė lėkštė (Patiekti šaltibarščiams)
  • Puodas (Sriubos paruošimui)
  • Keptuvė (Kiaulienos ir bulvių kepimui)

Ingredientai
  

Šaltibarščiai

  • 4 indeliai Grietinė 30%
  • Marinuoti burokėliai - Pagal skonį
  • Agurkai - Pagal skonį
  • Kiaušiniai - Virti, smulkinti
  • Ridikėliai - Pagal skonį
  • Krapai - Smulkinti
  • Svogūnų laiškai - Smulkinti
  • Druska - Pagal skonį
  • Ledinis vanduo - Sriubos praskiedimui

Kepta kiauliena su bulvėmis

  • 500 g Kiaulienos mentė - Kepta
  • Bulvės - Virtos ir paskui keptos

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite šaltibarščius: sumaišykite grietinę su smulkintais marinuotais burokėliais, agurkais, ridikėliais, krapais, svogūnų laiškais ir virtais kiaušiniais. Pagardinkite druska. Įpilkite ledinio vandens iki norimo tirštumo ir palikite atšaldyti.
  • Kepkite kiaulienos mentę su prieskoniais, kol ji taps minkšta ir sultinga. Tuo pačiu metu keptuvėje apskrudinkite virtas bulves, kad jos taptų auksinės spalvos.
  • Patiekite šaltibarščius atskirai dubenyje, šalia – keptą kiaulieną su bulvėmis. Mėgaukitės!

Pabaigai…

Šaltibarščiai puikiai dera su karštomis bulvėmis, todėl galite patiekti jas kartu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 180mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiauliena, Lietuviškos virtuvės receptai, Šaltibarščiai, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating